Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗЭД экзамен.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
152.58 Кб
Скачать

55) Основні умови контракту.

«Інкотермс» встановлюють базисні умови поставок товарів, які визначають обов’язки продавця і покупця, розподіл витрат та ризиків, а також відповідальність сторін за виконання контракту.

В Україні базисні умови поставок регламентуються правилами «Інкотермс 2010». Правила містять 13 базисних умов поставки, які залежно від ступеня розподілу між продавцем та покупцем зобов’язань щодо поставки товару та відповідальності за ризики пошкодження або загибелі вантажу, можна поділити на чотири групи: E, F, C і D.

Правилами Інкотермс визначається також вид транспорту (вид перевезень), який може використовуватись при здійсненні кон-трактів, що укладені за певними умовами.

56) Міжнародні перевезення різними видами транспорту.

Існує чотири види транспорту: водний; автомобільний; залізничний; повітряний.

Морський транспорт є основним засобом перевезення вантажів. Трампове судноплавство — це нерегулярні рейси морських суденбез чіткого розкладу, які здійснюються на основі угоди між судновласником і суб'єктом ЗЕД.

І. Трампове судноплавство здійснюється на основі укладання чартерних договорів, тобто договір (контракт) між власником транспортного судна і суб'єктом ЗЕД на перевезення вантажу. Основна стаття чартерного договору — це оплата транспортних засобів найманого для перевезення вантажу. «тайм-чартер» — це договір про орендусудна, який використовується в будь-яких напрямах суб'єктом ЗЕД. «димайз-чартер» — це договір про оре-нду судна на певний проміжок часу, коли суб'єкт ЗЕД несе всі витратина його отримання. «бербоут-чартер»- це оренда судна безекіпажу. При здійсненні морських перевезень використовується кононса-мент — це документ, який видає судновласник вантажовідправнику впідтвердження прийняття вантажу для перевезення морським шляхом.

II. Лінійне судноплавство — це форма транспортних послуг, яказабезпечує регулярні перевезення між зазначеними портами генераль-них вантажів відповідно до розкладу.

Типи лінійного судноплавства: Односторонній — обслуговується одним судновласником. Спільний — обслуговується декількома компаніями на основіугод між ними. Конференційний — обслуговується перевезення вантажу океан-ськими напрямами на основі угод конференцій судновласницькихкомпаній. Правовим документом є ІМО.

Повітряний транспорт широко використовується Щоб перевезення в першу чергу пасажирів; термінових, швидкопсувних, цінних та інших вантажів, багажу і пошти. Основний документ в авіаперевезеннях — авіанакладна. Бувають: регулярні (за розкладом, чартарні рейсі), не регулярні. Основні види: блок-чарторна перевозка, замкнутий-чартер, ефініті-чартер. Види сезонов перелів: пік сезона, шоу дер сезона, внесе зона.

Залізничні перевезення. Це перевезення товарів по залізниці із краї-ни в країну. Основний документ, який використовується при залізнич-них перевезеннях є залізнична накладна.

Автомобільні перевезення регулюються конвенцією про договірміжнародних перевезень вантажів автомобільним транспортом. Оплата автомобільних перевезень здійснюється відповідно до ав-томобільних тарифів. Вони встановлюються в розрахунку за переве-зення однієї тонни вантажу на певну відстань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]