Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Agbash_V._L.Ekspert._dorogots._metaliv_ta_kosht...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
755.2 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Донецький національний університет економіки і торгівлі

імені Михайла Туган-Барановського

Кафедра експертизи в митній справі

АГБАШ В. Л.

Експертиза дорогоцінних металів та коштовного каміння Тестові завдання

для проведення підсумкового модульного контролю

для студентів денної та заочної форми навчання за професійним спрямування

«Товарознавство та експертиза в митній справі»

Затверджено на засіданні кафедри експертизи в митній справі

Протокол № 4 від 20.10.2009 р.

Схвалено навчально-методичною радою ДонНУЕТ

Протокол № ___ від « __ » ____ 2009 р.

Донецьк 2009

ББК 35.46-9я73

А 23

УДК [620.2:679.87](076.6)

Рецензенти:

Богза С. Л., д.х.н., професор

Кібзун В. М., к.т.н., доцент

Агбаш В. Л.

А 23 Експертиза дорогоцінних металів та коштовного каміння [Текст]: тест. завдання для студ. усіх форм навчання напряму підготовки 030510 «Товарознавство і торгів. п-во» спец. «Товарознавство та експертиза в мит. справі» / М-во освіти і науки України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, Каф. експертизи в мит. справі: Агбаш В. Л. – Донецьк: [ДонНУЕТ], 2009. – 58 с.

Тестові завдання розроблені за матеріалами курсу «Експертиза дорогоцінних металів та коштовного каміння» і призначені для проведення поточного та рубіжного модульного контролю з дисципліни, а також для самоконтролю знань студентів.

Тестові завдання містять правила та порядок відповідей, а також перелік навчальної літератури, вивчення якої є необхідним для складання відповідей.

ББК 35.46-9я73

© Агбаш В. Л., 2009

© Донецький національний університет

економіки і торгівлі

імені Михайла Туган-Барановського, 2009

ЗМІСТ

Вступ 4

Тестові завдання 5

Список рекомендованих джерел 58

В С Т У П

Запропоновані тестові завдання – це завдання алгоритмічного рівня, які вимагають дати правильну відповідь на запропоноване питання або застосувати отриманні знання в стандартних ситуаціях. При цьому студентові пропонують декілька варіантів відповідей, із яких він повинен вибрати лише один варіант, який і вважатиметься остаточною відповіддю.

Метою тестування є контроль (з боку викладача) або самоконтроль (з боку студента) отриманого підчас вивчення дисципліни (або окремих тем) рівня теоретичних знань та вміння ними користуватися.

Основними завданнями процесу тестування є виявлення проблемних тем та подальшого вдосконалення викладення дисципліни. При цьому встановлюється вміння студентом користуватися обов’язковою та додатковою літературою, нормативними та законодавчими актами, митними документами тощо.

Критеріями оцінки під час тестування вважаються такі положення. Позитивну оцінку студент отримує у тому випадку, коли він дав правильну відповідь на 50 % або більше тестів, запропонованих тестовому завданні. Якщо тестування проводиться за диференційною схемою, загальна оцінка виставляється таким чином: 50 – 70 % вірних відповідей (6 – 8 тестів) – «задовільно»; 71 – 90 % вірних відповідей (9 – 10 тестів) – «добре»; 91 – 100 % вірних відповідей (11 – 12 тестів – «відмінно».

Тестування проводять після вивчення всіх або окремих змістовних модулів.