Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
materialy (1).docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
197.24 Кб
Скачать

39.Яку роль для будівлі грають фундаменти?

Від правильного вибору фундаменту залежить ,в подальшому, стійкість цілої будівлі .  Фундамент , це така частина будівлі яка не зразу впадає в очі . Це очевидно , тому що вона в основному знаходиться під землею . Однак ,  їх форма і спосіб заливання відіграє велику роль . В Україні найбільш розповсюджені є монолітні і цегляні фундаменти . Вибір фундаменту повинен бути продуманим до найменших дрібниць . Не тільки виходити з вартості виконання того чи іншого виду фундаменту . Але й , перш за все  , якістю матеріалу , типу грунту і змінних кліматичних умов . Фундаменти з бетонних армованих блоків в основному використовують на об’єктах , які повинні відповідати високим стандартам по стійкості до вологи . Монолітні фундаменти рекомендується застосовувати для будинків , де земля характеризується неоднорідністю і з відносно високим рівнем грунтових вод . Будівництво таких фундаментів забирає багато часу і є більш трудомісткими . Потрібно спочатку зводити опалубку , а потім розбирати . Матеріалом для цегляного фундаменту є цегла . Такий фундамент можна використовувати на нев’язких грунтах із невисоким рівнем грунтових вод . Цегляний фундамент використовується в будівництві не великих будинків , для однієї сімї . Цегляний фундамент найпростіше і найшвидше зробити в порівнянні з попередньо перекисленими . Тому їх так часто використовують . Матеріали які використовуються у будівництві фундаменту , повинні характеризуватися високою стійкістю до вологи і бути міцними на стиснення . Беручи до уваги клімат України , то матеріали повинні ще бути морозостійкими . Бетон , матеріал який практично незамінний у будівництві . Найбільш використовуваними марками є М250 , М300 , М350 . У разі , коли заливається монолітний фундамент , досить хорошим рішенням є використання багаторазової опалубки і немає необхідності її купувати , можна взяти її на прокат . Що зменшить собівартість будівництва фундаменту . На жаль , основним недоліком при заливанні фундаменту є те , що його складно заливати при високих або низьких температурах . Літом необхідно бетон постійно зволожувати ( поливати водою ) , а зимою в нього необхідно додавати всілякі присадки . Якщо вам не подобаються неприємні несподіванки , потрібно використовувати водонепроникний бетон ( про його властивості читайте в наступних статтях ).

ржанных блоков, должны быть плоскими и со стабильными размерами.

41.Горизонтальная гидроизоляция фундаментов

Помимо грунтовых вод на фундаменты воздействуют потоки атмосферных осадков. Защиту подземной части здания обеспечивает комплексная система водоотвода, в которую входят различные виды горизонтальной и вертикальной гидроизоляции.

Горизонтальная гидроизоляция, как правило, выполняется из рулонных гидроизоляционных материалов и укладывается на отметках низа перекрытия подвала, чуть выше отмостки дома  и в зоне примыкания пола подвала к фундаменту. Для дома без подвала обычно выполняют только горизонтальную гидроизоляцию. По обрезу фундаментов и на уровне чуть выше отмостки укладывают два-три слоя гидроизоляционного материала на не гниющей основе - стеклохолст, стеклоткань, полиэстер.

Горизонтальная гидроизоляция стен защищает от капиллярного всасывания воды стенами. Обычно выполняются две горизонтальные гидроизоляции: одна по верху фундаментных плит в месте опоры стен, а другая - под перекрытием подвала. Когда перекрытие подвала находится слишком низко (техподполье), то в наружных стенах необходимо устраивать дополнительную наружную гидроизоляцию. По стандарту, она должна быть не ниже, чем 30 см над уровнем земли. Но если площадка вокруг здания имеет твердое покрытие и область разбрызгивания дождевой воды выше стандартной, то не ниже, чем 50 см. Горизонтальную гидроизоляцию необходимо надежно соединять с вертикальной гидроизоляцией наружных стен, а также с горизонтальной гидроизоляцией плиты днища или пола подземного сооружения.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]