Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Port_AGP_1kh_-_8kh.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
235.01 Кб
Скачать

Календарний план

п/п

Найменування етапів курсової

роботи

Термін виконання

роботи

Примітка

Студент ____________________

(підпис)

Керівник _____________________ Грицан П.А.

(підпис) (прізвище, ім'я, по-батькові)

„______”_____________________2012 р.

Анотація

Курсова робота складається з:

1. __ сторінок,

2. __ рисунків,

3. __ таблиць,

4. __ листів графічної частини;

5. __ джерел літератури,

6. __ додатків.

Ключові слова:

AGP, код, програма, PCI, файл, байт, регістр, сегмент, процедура ініціалізація, переривання, таймер, z- буфер, процесор, текстури.

В даній курсовій роботі у співвідношенні із завданням представлена вся

необхідна технологічна документація на об’єкт дослідження -

________________________________________________________________

________________________________________________________________

В пояснювальній записці розглянуто ________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

_______________________________,

а також проведено розрахунок______________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

ЗМІСТ

АНОТАЦІЯ 1

ЗМІСТ 2

ВСТУП 3

1.1 ПОРТ AGP (Acselerated Graphics Port) 6

1.2 Принципи роботи та основні переваги AGP 9

1.3 Розвиток AGP1. AGP 2.0 11

1.4 AGP Pro 12

1.5 AGP 8X 13

ВИСНОВКИ 21

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 23

ВСТУП

Стандарт AGP був розроблений фірмою Intel для того, щоб не міняючи стандарт на шину PCI, прискорити введення / виведення даних в відеокарту і, крім цього, збільшити продуктивність комп'ютера при обробці тривимірних зображень без установки дорогих двопроцесорних відеокарт з великими обсягами як відеопам'яті, так і пам'яті під текстури, z-буфер і т.п.. Цей стандарт був підтриманий великою кількістю фірм, що входять в AGP Implementors Forum, організацію, створену на добровільній основі для впровадження цього стандарту. Стартова версія стандарту - AGP 1.0.

Стандарт PCI розроблений і поширюється спеціальною групою взаємодії периферійних компонентів (Peripheral Component Interconnect Special Interest Group - PCI SIG), що є некорпоративною асоціацією представників мікрокомп'ютерної промисловості.

Група PCI SIG поставила завдання розробити стандарт, який допускав би апаратне розширення і був застосовний на різноманітних платформах.

PCI (Peripheral Component Interconnect bus) - шина з'єднання периферійних компонентів. Займає особливе місце в PC - архітектурі, будучи мостом між локальною шиною процесора і шиною вводу-виводу ISA / EISA чи MCA. Розроблено для Pentium-систем, добре поєднується і з 486 процесорами. Частота шини 20-33 Мгц, теоретичні максимальна швидкість 132/264 Мбайт / с для 32/64 біт. Має версії з харчуванням 5В, 3.3В і універсальну (з перемиканням ліній + VI / O з 5В на 3.3В). Ключами є пропущені ряди контактів 12, 13 і 50, 51. Для 5В-слота ключ розташований на місці контактів 50, 51; для 3.3В - 12, 13; для універсального - два ключа: 12, 13 і 50, 51. 32-бітний слот закінчується контактами А62/В62, 64-бітний - А94/В94.

Технологія PCI дає можливість відтворювати кольорові відеофільми з високою роздільною здатністю в багатьох вікнах екрана. Вона дозволяє використовувати додаткові порти, автоматично встановлюють свою конфігурацію, а також гарантує найвищу швидкість обміну з жорсткими дисками.

Строго кажучи, PCI зовсім не є істинною локальної шиною, а являє собою додаткову, або проміжну шину. Вона займає проміжний рівень між процесорної шиною системи і такими стандартними шинами розширення, як ISA, EISA чи MCA, причому з'єднується з ними за допомогою електронних мостів. Завдяки ізоляції від локальної шини центрального процесора шина PCI підключає більше пристроїв, ніж VL-BUS, так як ці пристрої не будуть представляти електричного навантаження для шини ЦП. Специфікація PCI передбачає до десяти одиничних навантажень.

Якщо розв'язка процесора від шини PCI реалізована недостатньо вдало, це може викликати затримки при виконанні будь-яких операцій обміну між ЦП і пристроями, підключеними до шини PCI. Компанія Intel, яка розробила шину PCI, створила та набори мікросхем PCI, що дозволяють вирішити цю проблему завдяки раціонально організованою буферизації в мостовому інтерфейсі при виконанні операцій читання і запису. Набір ІС компанії Intel дозволяє центральному процесору комп'ютера зробити запис (видачу) даних на периферійний пристрій, з тим щоб контролер PCI негайно запам'ятав ці дані в своєму буфері, а ЦП міг швидко перейти до наступної операції, не чекаючи завершення виводу. Потім буфер сам передасть дані пристрою PCI в ефективному режимі групового обміну. Ізоляція шини PCI - це свого роду крок у майбутнє архітектури PC, оскільки тим самим забезпечується можливість роботи з більш швидкодіючими мікропроцесорами. Теоритически можна підключити шину PCI до 100-Мгц МП Pentium або 200-Мгц RISK-процесору Alpha, в той час як про пряме з'єднання істинної локальної шини з ЦП фактично не може бути й мови. Така незалежність від процесора служить досить важливою перевагою з точки зору виробника системи, оскільки дозволяє знизити витрати на розробку завдяки тому, що одні й ті ж периферійні пристрої шини можна при мінімальних доробках використовувати з центральними процесорами декількох різних поколінь. Оскільки шина PCI незалежна від процесора, периферійна плата або ІС цієї шини буде в рівній мірі добре працювати в машині з процесором 486, Pentium, Alpha, а з часом і в комп'ютері Macintosh з процесором PowerPС.

Автоконфігурірованіе пристроїв (вибір адрес, запитів переривання, каналів DMA) підтримується засобами BIOS і орієнтоване на технологію Plug and Play.

Стандарт PCI визначає для кожного слота конфігураційне простір розміром до 256 восьмібітних регістрів, не приписаних ні до простору пам'яті, ні до простору введення-виведення. Доступ до них здійснюється за спеціальними циклам шини Configuration Read і Configuration Write, вироблюваним контролером при зверненні процесора до регістрів контролера шини PCI, розташованим в його просторі введення-виведення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]