Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
okhorona_pratsi.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
172.54 Кб
Скачать
  1. Фінансування страхових виплат, соціальних послуг та профілактичних заходів. Джерела фінансування Фонду

Усі види страхових виплат і соціальних послуг застрахованим та особам, які перебувають на їх утриманні, а також усі види профі­лак­ти­чних заходів, передбачених Законом, провадяться Фондом соціального страхування від нещасних випадків за рахунок коштів цього Фонду.

Фонд бере участь у фінансуванні заходів, передбачених держав­ними цільовими, галузевими, регіональними програмами поліпшення стану безпеки, умов праці та виробничого середовища, планами наукових досліджень з охорони, безпеки та гігієни праці, навчання і підвищення кваліфікації відповідних спеціалістів з питань охорони праці, організації розроблення і виробництва засобів індивіду­аль­ного та колективного захисту працівників, розроблення, видання, розповсюдь­ження нормативних актів, журналів, спеціальної літе­ратури, а також інших профілактичних заходів відповідно до завдань страхування від нещасних випадків.

Фонд провадить збір та акумулювання страхових внесків, має автономну, незалежну від будь-якої іншої, систему фінансування.

Фінансування Фонду соціального страхування від нещасних випадків здійснюється за рахунок:

 внесків роботодавців: для підприємств – з віднесенням на валові витрати виробництва, для бюджетних установ та організацій - з асигнувань, виділених на їх утримання та забезпечення;

 капіталізованих платежів, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;

 прибутку, одержаного від тимчасово вільних коштів Фонду на депозитних рахунках;

 коштів, що надійшли від стягнення штрафів і пені із страху­вальників та їх посадових осіб відповідно до закону;

 добровільних внесків та інших надходжень, отримання яких не суперечить законодавству.

Практичні завдання

  1. Визначити величину світового потоку ФЛ, що створюється люмінесцентним світильником ЛДОР з кількістю ламп n=2, який забезпечує реалізацію нормованої мінімальної освітленості ЕН=300Лк в приміщенні розміром 18х4,5 м, якщо:

  • коефіцієнт нерівномірної освітленості Z=1,1;

  • коефіцієнт запасу, що враховує зниження освітленості через забруднення і старіння ламп R=1,6;

  • коефіцієнт використання світильників, що залежить від індексу приміщення η=0,62;

  1. В цеху розміром 18х60х4,5 м потрібно реалізувати освітленість ЕН=300 лк. Коефіцієнт відбивання стелі ρ=70%. Коефіцієнт відбивання стін ρ=50%. Для освітлення використовують люмінесцентні лампи типу ЛБ в світильниках ЛДОР.

  2. Визначити активний опір сталевої смуги прямокутного перерізу S=40x4мм, довжиною l=200м, що використовується як нульовий захисний провідник електродвигуна. Номінальний струм плавких вставок запобіжників, що захищають електродвигун, Іном=125А, коефіцієнт кратності струму k=3.

  3. Людина торкнулась розірваного проводу повітряної лінії електропередачі, який лежить на землі і знаходиться під напругою. Визначити величину напруги дотику, якщо довжина ділянки проводу, що лежить на землі, l=5 м; відстань від людини до цієї ділянки S=3 м; діаметр проводу D= 1 см; струм замикання на землю: І=10 А, питомий опір ґрунту ρ=100Ом*м, опір тіла людини Rn=1000 Ом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]