Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ADMIN 19-24.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
48.76 Кб
Скачать

Стаття 11. Апарат міністерства

1. Апарат міністерства - організаційно поєднана сукупність структурних підрозділів і посад, що забезпечують діяльність міністра, а також виконання покладених на міністерство завдань.

2. Керівником апарату міністерства є заступник міністра - керівник апарату.

3. Структуру апарату міністерства затверджує міністр.

4. Вимоги до формування структури апарату міністерства визначаються Кабінетом Міністрів України.

5. Державні службовці апарату міністерства, крім керівників самостійних структурних підрозділів апарату міністерства та їх заступників, а також працівників патронатної служби міністра, призначаються на посади та звільняються з посад заступником міністра - керівником апарату в порядку, передбаченому законодавством про державну службу.

Працівники апарату міністерства приймаються на роботу та звільняються з роботи заступником міністра - керівником апарату у порядку, передбаченому законодавством про працю.

6. Звільнення міністра не може бути підставою для звільнення державних службовців та працівників апарату міністерства, крім працівників патронатної служби міністра.

Отже міністерство-центральний орган виконавчої влади який забезпечує формування та реалізує державну політику в одній чи декількох визначених ПУ сферах проведення якої покладено на КАБмин У,Конституцією та ЗУ.

22.Служба-це ЦОВВ більшість функцій якого становлять фун-іїї з надання адміністративних послуг фізичним і юридичним особам.

23.Агенство-це ЦОВВ більшість функцій якого становлять функції з управління об’єктами державної власності що належать до сфери його управління.

24.Інспекції-це ЦОВВ що становить контрольно-наглядові функції за дотриманням актів законодавства державними органами ,oрганами місцевого самоврядування,їх посадовими особами ,юридичними та фізичними особами.

Другу групу центральних органів виконавчої влади складають державні служби, агентства та інспекції України, що створюються з метою здійснення міжгалузевого управління (Державна служба статистики України, Державне агентство лісових ресурсів України, Державна інспекція техногенної безпеки України). Очолюють служби, агентства та інспекції голови, які призначаються на посаду та звільняються Президентом України за поданням Прем´єр-міністра України. Структура державних служб, агентств, інспекцій схожа зі структурою міністерств. Подібними також є організаційно-правові форми їх діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]