Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ґабріель Урбен Форе анотац. Марин (Автосохранен...docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
57.1 Кб
Скачать

Партія sii :

Перший інтервал який може викликати складність, це прима тому її необхідно проспівати стійко, високо, з тенденцією до підвищення.

Виникає трудність з інтонуванням нисхідної великої сексти до, мі бемоль, яка потребує гострої подачі. Щоб подолати дану складність необхідно декілька разів, в повільному темпі проспівати даний стрибок, підтягуючи нижній звук вгору.

У другій частині слід звернути увагу на нисхідний діатонічний хід, який потребує високого інтонування з тенденцією до підвищення нижнього звука.

Дана частина потребує зібраного, прозорого звучання.

В коді – відхилення в іншу тональність, тому необхідно як найсвітліше, ніжно, високо заспівати фа , підкреслюючи ввідний тон Соль мажору.

Партія АI:

У першій частині аналогічна за структурою SI. Півтоновий хід - сі бемоль – ля (м2) слід потребує високої подачі нижнього звука. Необхідно попрацювати над хроматичним ходом ля-сі бемоль, – проспівати обережно, легко, з тенденцією до підвищення. Низхідний стрибок на ч4 мі, сі проспівати стійко, звернути увагу на цезуру, обов’язково після мі взяти дихання. Інтервал ч5 сі-фа необхідно виконати також дуже стійко, легко, у високій позиції.

Складнощі які виникають під час диригування

Під час диригування основними складнощами є:

  • вступи на другу долю, які зустрічаються дуже часто;

  • проведення однієї фрази не розриваючи її;

  • зміна розміру на 4/4 в останній частині;

Література

  1. Steinberg, Michael. "Gabriel Fauré: Requiem, Op. 48." Choral Masterworks: A Listener's Guide. Oxford: Oxford University Press, 2005, 131–137.

  2. Rutter, John. Preface to Requiem Op. 48, by Gabriel Fauré. Chapel Hill, NC: Hinshaw Music, 1984.

  3. Борис Тараканов. Габриель Форе. Реквием.