Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Umovi_zadach.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
95.74 Кб
Скачать

Завдання 14

Визначити вартість туристсько-екскурсійного маршруту (у дол.. США) методом прямої калькуляції (Москва – Балашиха – Павловський Посад – Лікіно-Дулєве – Орєхово-Зуєве – Москва)

Маршрут розрахований на групу з 26 чоловік, крім екскурсовода та водія. Фірма, яка здійснює маршрут, орендує автобус «Мерседес» на 27 місць.

Ціна реалізації путівки – 456 дол. США. Розрахувати витрати та прибуток фірми на 1 путівку; загальні витрати на 1 маршрут; суму витрат та прибутку на місяць, за умови, що буде організовано 5 таких маршрутів.

Вартість маршруту:

Харчування:

1 день

2 день

3 день

обід – 18 дол.

сніданок – 10 дол.

сніданок – 27 дол.

вечеря – 11 дол.

обід – 15 дол.

вечеря – 12 дол.

Проживання:

Тариф за добу проживання в готелях Павловського Посаду – 63 дол.; Орєхово-Зуєва – 51 дол.

Вартість екскурсійної програми – 40 дол.

Завдання 15

Встановити рекламну ціну туру, розрахувати плановий обсяг виручки та прибуток туроператора за рік, за умови, що фірма реалізує 250 турів через турагентство. Визначити рентабельність їх реалізації у відсотках до маржинального доходу і до планового обсягу виручки за такими даними

(в розрахунку на один тур):

1)

умовно-постійні витрати туроператора

257 грн.;

2)

запланована величина маржі, встановлена на рівні 28 % до ціни «нетто»

358 грн.;

3)

комісійна винагорода турагентства

7 %

Завдання 16

Розрахувати річний обсяг беззбиткової діяльності туристичного агенства від реалізації турів (у вартісному та кількісному вимірі).

Вихідні дані:

Середня ціна туру 5 100 грн.

Прямі змінні витрати на один тур 4 200грн.

Річна сума умовно-постійних витрат турфірми 50000 грн.

Якщо фірма продасть 270 турів, який вона отримає прибуток?

Завдання 17

Визначити мінімальну суму виручки та обсяг реалізації послуг туристичної фірми для забезпечення беззбиткової діяльності у плановому сезонному періоді, використовуючи такі вихідні дані:

  • середня ціна туристичного продукту – 2 140 грн.;

  • вартість виробничих послуг сторонніх підприємств і організацій, яку потрібно сплатити для організації одного туру, – 1 730 грн.;

  • сума умовно-постійних витрат туристичної фірми у плановому періоді – 120 тис. грн.

Завдання 18

На 2006 рік турфірмою заплановано умовно-постійні витрати в сумі 72 900 грн. на рік, рівень маржинального доходу становить 25 %, середня ціна путівки - 4 100 грн.

Скільки турів повинна продати фірма для забезпечення беззбитковості своєї діяльності у плановому році? Якщо фірма продасть 200 турів, який вона отримає прибуток у плановому році?

Завдання 19

Сума виручки туроператора від надання основних і додаткових послуг у звітному році склала 18 090 тис. грн. Вартість послуг сторонніх підприємств і організацій по виробництву туристичних продуктів і послуг – 13 470 тис. грн. Доходи від фінансової діяльності – 128 тис. грн., доходи від іншої операційної діяльності – 131 тис. грн. Умовно-постійні витрати туроператора – 3 750 тис. грн. Сума обов’язкових платежів з прибутку – 47 тис. грн.

Визначити чистий дохід підприємства та чистий прибуток від фінансово-господарської діяльності, рівень маржі туроператора та рівень рентабельності у відсотках від чистого доходу підприємства та від загального обсягу витрат фірми за рік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]