Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6-7 varianty_zadach.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
117.76 Кб
Скачать

3)Розв’язання

1. сплата кредиту відбувається щорічно на протязі двох років, визначаємо суму виплат за кожний рік:

400 тис грн.:3 = 133,3 тис грн.

2. визначаємо відсоток за користування кредитом за 1ий рік:

400 тис грн.*0,45 = 180 тис грн

3.визначаємо відсоток за користування кредитом за 2ий рік:

400-180 тис грн.*0,45 = 99 тис грн

4. визначаємо відсоток за користування кредитом за 3ій рік:

400 000-180 000-99000*0,45 = 54,45 тис грн

5. визначаємо загальну суму відсотків до сплати:

180 тис грн.+99 тис грн.+54,45 тис грн. = 333,45 тис грн

Альтернатива загальному розвязку:

, де: I - загальна сума відсотків за кредитом, L - сума кредиту, i - відсоткова ставка, n - кількість періодів (років).

2* 400000-(400000*2/3)/2*3*0,45 = 533333,34/2*3*0,45=360 000 грн.

Для отримання кредиту позичальник має звернутися в банк з заявою, клопотанням або листом, в яких повинно бути зазначено: назву банку, позичальник, назва підприємства, юридична адреса, контактний телефон, хто керівник підприємства, зміст заявки, мета кредиту, процентна ставка за його користування, періодичність сплати відсотків, вартість кредиту, дата його погашення, кредитні ресурси, форма власності, організаційно-правова форма, вид діяльності, характеристика продукції, що виробляється, розмір с татутного фонду, розрахунковий рахунок, відомості про державну реєстрацію, реєстрацію у податковому та статистичному органі, зобов'язання по одержаних раніше кредитах, сума дебетових за останні 12 місяців, середньомісячні надходження на розрахункові рахунки, інформація про наявний фінансовий орган, висновки відповідних органів, що підтверджують достовірність балансових даних, валюта балансу, дебіторська заборгованість, в тому числі прострочена, власні кошти, балансовий прибуток, збитки, собівартість виробництва продукції, що реалізується, його рентабельність, обсяг експорту, категорія позичальника, забезпечення повернення кредиту

Для юридичних осіб:Бізнес-план або техніко-економічне обґрунтування проекту.Баланси, звіти про фінансові результати, звіти про фінансово-майновий стан підприємства.Копії установчих документів, документів про державну реєстрацію, а також підтвердження про повноваження керівників.Копії паспортів керівників, що мають право підпису.Копії договорів оренди приміщень і транспорту.Виписку про рух коштів на розрахунковому рахунку за останні місяці.Довідка з обслуговуючого банку про відсутність заборгованості по кредитах.Копії дозволів та ліцензій на види діяльності, необхідні для реалізації проекту.Документи, що підтверджують право власності чи користування на можливий предмет застави.Будь-які інші документи, що можуть сприяти прийняттю рішення про надання кредиту.Для приватних підприємців без права створення юридичної особи:Бізнес-план або техніко-економічне обґрунтування проекту.Копію паспорту.Копію свідоцтва про державну реєстрацію.Копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.Копії дозволів та ліцензій на види діяльності, необхідні для реалізації проекту.Накладні, господарські договори та/або інші документи, що підтверджують діяльність підприємця.Документи, що підтверджують право власності чи користування на можливий предмет застави.Будь-які інші документи, що можуть сприяти прийняттю рішення про надання кредиту.

.

4)Умови:

- техносправний автобус;

- 2 водії;

- маршрутний лист;

- зелена картка (страховий поліс);

- тахограф;

- наявність справної документації щодо транспортного засобу.

ВАРІАНТ № 7

І. Вихідні дані:

У зв'язку з освоєнням нового сегменту ринку автобусних подорожей у 2009 р. одеській туристичній фірмі «Вірджинія тревел» знадобилися додаткові фінансові ресурси, відбулися зміни у структурі майна, збільшилась чисельність працюючих.

ІІ. Завдання до ситуації:

  1. Проаналізуйте згідно з бухгалтерським балансом зміни структури майна за 2009 рік.

  2. Проаналізуйте зміни обсягу наданих послуг і визначте методом ланцюгових підстановок вплив чисельності працюючих і продуктивності праці на відхилення в обсязі наданих послуг. Дайте необхідні коментарі. Аналітичний матеріал викладіть у вигляді таблиці.

  3. Яку суму відсотків за 2 роки буде сплачено фірмою банку? Який основний документ складається при отриманні кредиту банку?