Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9_lecture.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
51.71 Кб
Скачать

IV. Наукові та ділові екотури:

* конгресовий екотуризм (congresses ecotourism) − подорожі екологів-науковці для ознайомлення з науко­вими досягненнями в галузі охорони природи та еко­логічної політики, відвідання екотуристичних центрів, музеїв природи, планетаріїв, зоо- та аквопарків, океанаріумів, а також зон екологічного лиха тощо;

* діловий екотуризм (business ecotourism) − подо­рожі підприємців з метою ознайомлення та обміну досвідом у галузі екотехнологій, безвідходного вироб­ництва, альтернативної енергетики, утилізації відходів, раціонального природокористування, охорони природи, відтворення природного середовища тощо.

У підсумку слід зазначити, що різні екотуристичні центри, пропонуючи різноманітні екотуристські послу­ги, можуть залучати туристів з багатьох секторів ринку. Водночас з множини екотуристичних центрів турист мо­же вибрати і той, що пропонує тільки один вид екотуристських послуг. Так, турист, що цікавиться екоспелеологічним туризмом, проводить свою відпустку в екотуристичних центрах, де є печери, а екотурист-водник - там, де є водні об'єкти (річки, озера тощо).

7

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]