Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести ІІ МАКРО.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
62.98 Кб
Скачать

1В31 Інфляційний розрив в економіці виникає, якщо:

А. Фактичний ВВП більше потенційного. Б. Фактичний ВВП менше потенційного. В. Експорт більше імпорту. Г. Сукупний попит перевищує сукупну пропозицію.

1В14 Інфляція попиту виникає в умовах, коли: A. Збільшуються сукупні видатки в економіці.

Б. Зростають ціни на енергоресурси. B. Збільшуються середні витрати на виробництво про­дукції. Г. Усі відповіді правильні.

1В13 Інфляція попиту виникає в умовах, коли: А. Зростання сукупного попиту випереджає зростання сукупної пропозиції;

Б. Темпи зростання сукупного попиту і пропозиції однакові. В. Зростання сукупної пропозиції випереджає зростання сукупного попиту Г.Усі відповіді неправильні

1В33 Кейнсіанській теорії державного регулювання еко­номіки відповідає таке положення:

А. Зарплата є абсолютно гнучкою.

Б. Зарплата є негнучкою в довгостроковому періоді. В. Зарплата є негнучкою в короткостроковому періоді. Г. Ціни на товари гнучкі в короткостроковому періоді.

1В32 Класичній теорії державного невтручання відпові­дає таке положення: А. Повна зайнятість економічних ресурсів — це нор­ма ринкової економіки. Б. Основним регулятором ринкової економіки є су­купний попит. В. Заробітна плата і ціни на товари і природні ресурси не гнучкі. Г. Ринкова економіка здатна до саморегулювання.

1В57 Коли в економіці країни наявна повна зайнятість працездатного населення? А. За відсутності фрикційного безробіття. Б. За відсутності структурного безробіття. В. За відсутності циклічного безробіття. Г. За відсутності усіх видів безробіття.

1В19 Крива споживання зміщується вправо внаслідок: А. Зменшення багатства населення країни.

Б. Зниження цін на споживчі товари та послуги. В. Зростання відсоткової ставки комерційних банків.

Г. Зростання доходу після оподаткування.

1В18 Крива сукупного попиту на інвестиції зміщується вправо внаслідок: A. Зниження відсоткової ставки комерційних банків;

Б. Зростання відсоткової ставки комерційних банків. B. Зростання податку на прибуток від реалізації інве­стиційного проекту. Г. Зниження податку на прибуток від реалізації інвестиційного проекту.

1В15 Крива Філіпса показує взаємозв'язок між: A. Інфляцією витрат і безробіттям. Б. Природним і циклічним безробіттям. B. Фактичним безробіттям і витратами економіки.

Г. Інфляцією попиту і безробіттям.

1В34 Маніпуляції з державними витратами і податками для досягнення бажаного рівноважного рівня доходу та виробництва характерні для: А. Політики, яка заснована на кейнсіанській функції споживання. Б. Політики, орієнтованої на дефляційний розрив.

В. Кейнсіанської фіскальної політики. Г. Кредитної політики.

1В48 Між Україною і США встановлено режим плаваю­чих валютних курсів. За таких умов при зростанні попиту на гривні це означає, що: А, Пропозиція гривень знизиться. Б. Ціна долара США у гривнях знизиться. В. Пропозиція долара США знизиться. Г. Ціна гривні у валюті США зросте.

1В17 На обсяг інвестиційного попиту впливає: A. Рівень відсоткової ставки. Б. Оптимістичні або песимістичні очікування підпри­ємців. B. Рівень технологічних змін у виробництві. Г. Рівень завантаження виробничого обладнання.

1В58 Найбільш суттєвим фактором економічного зро­стання у розвинутих країнах світу сьогодні є: А. Збільшення обсягу основного капіталу (основних фондів).

Б. Збільшення чисельності зайнятих. В. Технологічні зміни у виробництві. Г. Збільшення експорту.

1В60 Неокейнсіанські моделі економічного зростання ґрунтуються на: А. Сукупному попиті. Б. Сукупній пропозиції.

В.. Ефективній фіскальній системі.

Г. Гнучкій грошово-кредитній системі.