Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия Про колірні профілі.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
1.47 Mб
Скачать

2.3.2. Настройка системи управління кольором в Photoshop

Велика частина коштів управління кольором програми розташована в діалоговому вікні Color Settings (Настройка квітів). Для виклику цього вікна досить виконати команду головного меню Edit => Color Settings або скористатися комбінацією клавіш Ctrl+shift+k.

Мал. 2.12. Діалогове вікно Color Settings. Засобами цього вікна можна визначити основні характеристики, що впливають на представлення кольорових зображень в Photoshop

Розділи цього інтерфейсного засобу - це не рядові кнопки і перемикачі, кожен з них має велике смислове навантаження. Тут просто перерахуємо опції і режими вікна, а їх докладний опис буде даний в подальших розділах книги.

Settings (Параметри). Цей розділ містить список заздалегідь певних колірних параметрів, призначених для типових проектних ситуацій, наприклад підготовки графіки для публікації в Усесвітній мережі, або стандартні установки для переддрукарської підготовки зображення в Європі або Америці.

Advanced Mode (Додатковий режим). Перемикач з двома станами. Його активізація відкриває доступ до додаткових настройок діалогового вікна, інакше користувачеві надається обмежений набір настроювальних параметрів.

Working Spaces (Робочі колірні простори). У цьому розділі представлені списки робочих просторів для зображень в різних колірних системах (RGB, CMYK, Gray, Spot). Відповідні профілі тестовані фірмою Adobe і рекомендовані їй для застосування в типових проектних ситуаціях.

Color Management Policies (Режими управління кольором). Розділ дозволяє вибрати один із способів обробки зображень, створених в іншому колірному середовищі. Користувач може відмовитися від використання упровадженого в зображення профілю, форсувати його використання або конвертувати початковий колірний простір у вибраний простір редактора.

Profile Mismatches (Неспівпадання профілів). Група перемикачів цього розділу служить для визначення реакції програми на подію, яка реєструється при розузгодженні параметрів профілів.

Ask When Opening (Підтверджувати при відкритті). Вибір цієї опції примушує програму виводити спеціальне повідомлення всякий раз, коли відкривається зображення з профілем, відмінним від поточного.

Ask When Pasting (Підтверджувати при пересилці з буфера обміну). Вибір цієї опції примушує програму виводити спеціальне повідомлення при спробі вставити через буфер обміну зображення з профілем, відмінним від поточного. Missing Profiles (Втрачені профілі). Опції цього розділу визначають реакцію програми на подію, яка реєструється при спробі відкриття зображення без профілю.

Conversion Options (Параметри перетворення). Розділ об'єднує групу настройок, призначених для настройки процесу перетворення колірних просторів.

Engine (Модуль). Список дозволяє вибрати один з вбудованих редактор програмних модулів колірного перетворення.

Intent (Метод). Список об'єднує методи представлення квітів, що виходять за межі цільового колірного простору (лежачих поза гаммою).

Use Black Point Compensation (Компенсація чорної крапки). Перемикач активізує режим компенсації чорного кольору. Якщо він включений, то тоновий діапазон початкового простору конвертується в тоновий діапазон цільового простору. Якщо цей режим неактивний, то початковий простір імітуватиметься засобами цільового, що може привести до деяких втрат в області тіней.

Use Dither (Використовувати псевдозмішення). Активізує режим псевдозмішення, який вносить до зображення дозований регульований шум, що зменшує ризик появи смуг і сходинок в областях з плавними колірними переходами.

Desaturate Monitor Colors by (Зменшення насиченості квітів монітора на). Перемикач вибирає режим зниження насиченості квітів монітора, який дозволяє представити на екрані менш насичені кольори.

Blend RGB Colors Using Gamma (Змішення квітів RGB відповідно до значень гамми). Режим дає можливість змінити кольори моделі RGB установкою необхідного контрасту.