Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт про практику УСЗ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

Переваги:

  • Можливість виконання широкого спектра операцій

  • Цілковита безпека завдяки шифруванню даних, ефективним механізмам криптографічної аутентифікації та застосуванню електронного цифрового підпису під електронними документами

  • Постійне розширення функціональності системи, яка дає змогу додавати нові модулі й шаблони документів

  • Надання необхідного програмного забезпечення

  • Можливість вибору модуля, який найбільше підходить до встановленого у Вас типу зв’язку.

  1. Операції кб із обслуговування платіжного обороту

Щоденно мільйони людей у світі мають справу з грошима. Грошові суми, якщо вони записані у вигляді цифрових даних, відображають дебіторську заборгованість, кредиторські вимоги або боргові зобов'язання.

Гроші - один із чинників, що регулює економіку. Коли їх недостатньо - господарський механізм дає збої. Але й надто великий обсяг грошей в обігу не сприяє економічному розвитку. Отже, держава повинна слідкувати за тим, щоб функціонування грошей у країні здійснювалось у прямій залежності від економічного зростання.

Сукупність грошових розрахунків, у яких гроші виступають як засіб платежу, за своєю суттю є грошовим, або платіжним, оборотом.

Платіжний оборот може бути двох форм:

  • готівковий - оборот грошей готівкою (що надходять до банків або ними видаються);

  • безготівковий - відбувається шляхом записів на рахунках у кредитних установах.

Обидві форми можуть трансформуватися. Так, при вкладенні готівки на рахунок, готівка стає безготівковими коштами. Відповідно, при видачі грошей кошти на рахунках перетворюються на готівку. Отже, кошти, які є на рахунках, можна в будь-який момент обміняти на готівку.

Обидва види грошей - складові платіжного обороту. Для банків ці дві форми грошей мають велике значення. У щоденних операціях беруть участь готівкові гроші: при виплатах і внесенні сум, при обмінних операціях з іноземною валютою та ін. Готівкові гроші вимагають витрат, пов'язаних з придбанням, транспортуванням, охороною. Також причиною великих витрат стає зберігання грошей.

Ще більшу частину грошей, з якими працюють банки, становлять кошти на рахунках. При кожній безготівковій операції, при перерахуванні в інші банки, при внутрішньобанківських бухгалтерських операціях використовують кошти на рахунках. Витрати щодо збереження цих коштів, транспортування тощо відпадають. Також і оперувати з ними простіше. Але все-таки і тут треба вжити заходів безпеки для уникнення зловживань та крадіжок.

  1. Організація проведення операцій кб із залучення коштів

Першорядними задачами Банку є підвищення рівня обслуговування вкладників, поліпшення сервісу для клієнтів, доброзичливе відношення до кожного з них у сполученні з високим професіоналізмом здійснення банківських операцій.

Банк має гнучку систему поточних та строкових депозитних внесків, розраховану на те, щоб задовольнити потреби різних шарів населення. Розробка кожного нового виду внеску здійснюється з обліком реальних фінансових можливостей і потреб тієї чи іншої категорії потенційних вкладників.

В даний час відділення Банку надають Клієнтам високоякісне обслуговування незалежне від місця перебування за рахунок цілеспрямованого розвитку і впровадження нових видів банківських послуг.

Для фізичних осіб - резидентів і нерезидентів України Правекс-Банк пропонує відкриття поточних рахунків у гривні і валюті. За допомогою поточного гривневого рахунка можна здійснювати наступні види операцій:

  • можливість безготівкових розрахунків з юридичними і фізичними особами;

  • оплата комунальних послуг;

  • розрахунки за покупку товарів (квартири, автомобіля і т.д.);

  • приватний переклад;

  • плата за мобільний телефон, пейджер, ін.;

  • інші операції, що не суперечать законодавству України.

За допомогою поточного валютного рахунка можна здійснювати наступні операції:

здійснювати грошові перекази як фізичним, так і юридичним особам на території України і за кордон;

одержувати грошові перекази через границю і по території України;

оформити «Довідку на вивіз іноземної валюти за кордон»;

Перелік документів, необхідних для відкриття поточного рахунка фізичній особі:

- резиденту України:

- паспорт громадянина України з усіма необхідними уклеєними фотографіями;

- оригінал довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

  • нерезиденту України:

  • паспортний документ з оцінками про легальне перебування на території України;

  • документ, що підтверджує місцезнаходження нерезидента на території України (імміграційна картка, договір оренди і т. п.).

Оформлення рахунка проходить у найкоротший термін. Ви можете почати здійснення операцій по Вашому поточному рахунку безпосередньо в день оформлення необхідного пакета документів на його відкриття в Банку.

Universal Bank пропонує розмістити тимчасово вільні кошти під вигідні відсотки. Розміри процентних ставок по депозитних внесках є на сьогоднішній день найбільш обґрунтованими й оптимальними, що в сполученні з високою надійністю внесків робить депозит у Правекс-Банку однієї із самих вигідних форм вкладення вільних коштів.

Основні види депозитних внесків фізичних осіб в Universal Bank:

  • Вклади на поточні рахунки для проведення розрахунків депозитними пластиковими картками з нарахуванням процентів на вільний залишок коштів на картковому рахунку;

  • Строкові вклади в національній валюті;

  • Строкові вклади в іноземній валюті

Тепер Фонд гарантує кожному вкладнику фізичній особі банків-учасників Фонду (банків, що є тимчасовими учасниками, якщо внески були притягнуті до моменту переводу їх у цю категорію) відшкодування засобів по внесках, включаючи відсотки, у розмірі загальної суми внесків, але не більш 5 000 грн.

Universal Bank є банком-учасником Фонду гарантування внесків фізичних осіб і, як винятково стабільний і надійний партнер, не один раз залучався Фондом до виплат відшкодувань вкладникам інших банків.