Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
350.72 Кб
Скачать
  1. Організація проведення державного іспиту

    1. Графік тематичних консультацій

Графік тематичних консультацій оголошується за один місяць до іспиту відповідно до діючого графіку навчального процесу за наведеною формою (див. табл.1) та розміщується на дошці оголошень кафедри.

Таблиця 1

Графік тематичних консультацій

Тема консультації

Відповідальний консультант

Проведення

Час

аудиторія

Загальні правила організації та проведення державного іспиту

Секретар ДЕК (ПІБ)

...

...

Дисципліна 1

Викладач (ПІБ)

...

...

...

...

...

...

    1. Організаційна форма проведення державного іспиту

Форма проведення іспиту  письмова. Термін проведення  3 години.

Допуск до іспиту. До іспиту допускаються лише ті студенти, які виконали весь комплекс самостійних завдань протягом семестру.

Розташування студентів в аудиторії. Студенти розсаджуються по одному за навчальним столом. Можлива нумерація столів до іспиту та повідомлення студентів номерів їх столів через бланк допуску до іспиту.

Порядок видачі завдань. Завдання приносяться на іспит у заклеєних конвертах, які відкриваються головою ДЕК тільки з початком іспиту або на стіл студентам кладуть перегорнуті завдання, і студентам не дозволяється їх перегортати доки іспит не почнеться.

Оформлення відповідей на білет. Відповіді на питання білету повинні оформлюватись на аркушах паперу формату А4, які позначаються штампом кафедри або іншою поміткою. Листи для відповідей видаються кожному студентові окремо або розкладаються на столах ще до початку іспиту. Кожний лист студент підписує та нумерує власноруч. Титульна сторінка відповідей заповнюється студентом власноруч до початку відповіді на питання білету за формою, що наведена у Додатку 1.

Порядок сбору екзаменаційних робіт. По закінченню іспиту всі екзаменаційні роботи збираються екзаменаторами. Під час проведення іспиту є обмеження на вихід з аудиторії: не дозволяється виходити з аудиторії протягом першої години іспиту, а також протягом останніх 15 хвилин іспиту. Екзаменатор робить відмітку про час виходу і повернення студента до аудиторії. Перед виходом з аудиторії студент повинен розписатись про вихід і здати екзаменаційні матеріали, при поверненні до аудиторії студент  повинен розписатися про повернення і тільки після цього може отримати свої матеріали назад.

Можливості використання підручних матеріалів. Під час іспиту дозволяється користування: 1) власним екземпляром Плану рахунків бухгалтерського обліку, що виданий друкарським способом; 2) відповідними бланками форм обліку та звітності.

При виявленні шпаргалки, з точки зору етики, студентові відмовляється в складанні іспиту. Мобільними телефонами, МР3-плеєрами, СD- плеєрами й тощо користуватися заборонено.

Оголошення та спілкування на іспиті. Більша частина оголошень робиться на початку іспиту. Студенти мають право звертатися до членів ДЕК за уточненнями щодо вихідних даних екзаменаційних завдань, або в випадку виявлення студентами помилки в екзаменаційних завданнях. У такому випадку члени ДЕК повинні оголосити про помилку в екзаменаційних матеріалах і зазначити про те, що це буде враховуватись при перевірці робіт. Інше спілкування між студентами заборонено.

Перевірка екзаменаційних робіт. Одразу після завершення іспиту кількість зданих робіт звіряється з кількістю студентів, які складали іспит та кількістю екзаменаційних матеріалів, отриманих від завідувача кафедри або іншої уповноваженої особи. В процесі перевірки роботи можуть оцінюватися повторно, якщо в процесі перевірки буде виявлена непослідовність оцінок відповідей на певні питання. Всі роботи, оцінки за якими викликають сумніви, як правило, оцінюються повторно. У випадку розходжень роботу оцінює інший оцінювач або інший член ДЕК.

Оприлюднення результатів іспиту здійснюється у наступних формах:

1) після затвердження результатів іспитів заповнюються залікові книжки, які роздаються студентам;

2) інформація за результатами розміщується на дошці оголошень кафедри.

Поважні причини припинення іспиту. У випадку виявлення незадовільного фізичного стану студента екзаменатор виводить його з екзаменаційної аудиторії, з’ясовує чи потрібна йому медична допомога та чи може студент продовжити іспит. Студенту надається необхідна допомога та додатковий час, щоб компенсувати час, витрачений на медичну допомогу. У випадку серйозного захворювання студента екзаменатор зобов’язаний:

  • надати медичну допомогу студентові;

  • вивести студента з екзаменаційної аудиторії тільки в тому випадку, якщо це буде для нього безпечно;

  • негайно повідомити всіх студентів про те, що їм буде наданий додатковий час в кінці іспиту в якості компенсації за вимушену перерву.

Неправомірна поведінка студента (написання іспиту підставною особою, передача інформації один одному, використання шпаргалок, поведінка, що заважає оточуючим) є причиною щодо припинення іспиту.

ДОДАТКИ

Додаток 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]