Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технологічна практика.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

3. Зміст технологічної практики

3.1 Програма практики

Зміст програми практики

Розділ 1. Ознайомлення з підприємством (господарством). Інструктаж з техніки безпеки.

Розділ 2. Робота на робочих місцях (посадах), ознайомлення з технікою, технологічними процесами, засобами автоматизації технологічних процесів тощо

Розділ 3. Виконання індивідуального завдання

Розділ 4. Виробничі екскурсії

У розділі 2. «Робота на робочих місцях (посадах)…» виконуються навчальні завдання для набуття студентами вмінь і навичок у розв'язанні технологічних, практичних, організаційних проблем, здатність робити висновки та виконувати певні види будівельних робіт та індивідуальне завдання.

Індивідуальні завдання повинні носити творчий характер, щоб активізувати діяльність студентів, розширювати їх кругозір, підвищувати ініціативу; надаються керівником практики від підприємства. Матеріали, отримані студентом під час виконання індивідуального завдання, можна використовувати у курсовому (дипломному) проектуванні, для підготовки доповідей, статей або інших цілей.

Метою виробничих екскурсій (Розділ 4) є вивчення практикантом структури підприємств будівельної галузі, взаємодії його окремих підрозділів, діючої системи управління та впровадження досягнень науки у галузь будівництва. Побачене студентом пропонується узагальнити та записати у щоденник.

4. Правила ведення та оформлення щоденника практики

Щоденник є основним документом студента під час проходження практики.

Для студента, що проходить практику за межами міста, у якому знаходиться ВНЗ, щоденник є також посвідченням про відрядження, що підтверджує тривалість перебування студента на практиці.

Під час практики студент щодня коротко повинен записувати в щоденник усе, що їм зроблене за день по виконанню календарного графіка проходження практики. Докладні записи ведуться в звітах з практики, що є продовженням щоденника.

Не менш одного разу (у середині практики) студент зобов'язаний представити щоденник на перегляд керівникові практики від вузу, що перевіряє щоденник, робить зауваження, дає додаткові завдання і підписує записи, зроблені студентом.

По закінченні терміну практики щоденник (з підписом керівника від кафедри та бази практики, засвідчений печаткою підприємства) разом зі звітом перевіряється та підписується керівниками практики, що складають відгуки про проходження практики. Результати захисту звітів оцінюється за 100 бальною системою. При цьому враховуються знання, здобуті студентом, відзив і оцінка роботи на практиці, якість ведення щоденника та складання звіту про практику. Диференційована оцінка з практики враховується при призначенні стипендії нарівні з іншими дисциплінами навчального плану.

Оформлений щоденник разом зі звітом студент повинен здати на кафедру. Без заповненого щоденника практика не зараховується.

5. Оформлення звіту про проходження технологічної практики

Матеріали проходження практики студент оформляє у вигляді письмового звіту. Звіт – це стислий виклад роботи, виконаної студентом під час проходження практики, має творчий характер. Текст звіту повинен супроводжуватися необхідними розрахунками, таблицями, зразками документації і т.д. Звіт відображає виконання програми практики, ставлення студента до виконання своєї роботи, дотримання ним трудової дисципліни.

У звіті повинні бути конкретно описані роботи, особисто виконані студентом, а також порядок, методи та способи їх виконання. Звіт повинен мати розділи з питань охорони праці, висновки, пропозиції, список літератури, інше. У звіті не обов’язково переписувати історію бази практики, різні технічні описи та цитувати літературні джерела. Текстова частина звіту повинна бути написана на одному боці стандартних аркушів паперу (формату А4). Звіт повинен мати титульний аркуш, зміст,в і список літератури, використаної студентом під час проходження практики та складання звіту.

2