Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция с ЗВП Розділ 9 (9.1. - 9.3).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
2.02 Mб
Скачать

9.2.1. Підготовчі роботи

Формування меж території сільських, селищних і міських рад передбачає розроблення схеми землеустрою адміністративного ра­йону.

Схеми землеустрою мають містити:

  • аналіз стану використання території адміністративного району та функціонування систем розселення;

  • аналіз намірів і потреб використання окремих територій, ви­значених у загальнодержавних програмах соціального, економічно­го розвитку, програмі використання й охорони земель та генераль­ній схемі планування територій;

  • аналіз диспропорцій використання земель у межах існуючих територій;

  • аналіз екологічного стану землекористування;

  • напрями вдосконалення системи землекористування. Підготовчі роботи складаються із:

  • збирання, систематизації та аналізу матеріалів, які характери­зують природні й соціально-економічні умови району в цілому та в розрізі рад;

  • вивчення планово-картографічних матеріалів;

  • збирання, вивчення й систематизації земельно-облікових, істо­ричних матеріалів, матеріалів ґрунтових, геоботанічних, меліора­тивних, водогосподарських, агролісомеліоративних, шляхових та інших вишукувань і обстежень, матеріалів землеустрою і лісо-устрою, проектів меліорації земель тощо;

  • вивчення й аналізу даних про фактичний стан і перспективи розселення;

  • проведення польового обстеження територій району в розрізі рад, а також меж землеволодінь і землекористувачів із метою формування їхніх меж.

9.2.2. Розроблення схеми формування (зміни) меж

Межі формують на картосхемах, які складають у масштабі 1: 50 000 — 1: 25 000 на всю територію адміністративної одиниці. На 5 картосхемі показують населені пункти, межі землеволодінь і землекористувань, наносять проектні межі території сільських, селищ-3. них і міських рад.

Формування меж проводять з урахуванням існуючої системи розселення і перспектив його розвитку, розміщення землеволодінь і землекористувань, гідрографії й рельєфу місцевості, забезпечення 1 компактності територій та функціональних зв'язків між об'єктами І виробництва, а також об'єктами обслуговування населення.

9.2.3. Розроблення проектів формування (зміни) меж

Межі територій сільських, селищних і міських рад проектують на | планах у масштабі 1 : 25 000 - 1 : 10 000 на підставі розробленої схеми формування меж.

При обстеженні територій уточнюють назви, місцеположення та 5 фактично зайняту площу всіх землевласників і землекористувачів, | що перебувають на території, визначають склад угідь. У процесі проектування межі уточнюють на місцевості в присутності представників суміжних територій сільських, селищних і місь­ких рад, про що складають акт польового обстеження та погодження суміжних меж за формою.

Проектні межі територій погоджують і розглядають повноважні представники місцевих адміністрацій, відповідних рад та представ­ники зацікавлених землевласників і землекористувачів.

На території рад визначають межі особливо цінних продуктив­них земель, а також земель заповідників, національних дендроло­гічних і меморіальних парків, ботанічних садів, поховань і археоло­гічних пам'яток.