Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тарифно-квалыфыкацыйний довыдник.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
145.87 Кб
Скачать

3. Експедитор транспортний

Завдання та обов'язки. Здійснює супроводження товарів (вантажів) під час перевезень, забезпечує їх збереження, видачу у встановленому порядку. Приймає вантажі із складу згідно з супровідними документами. Забезпечує нагляд за ходом виконання навантажувально-розвантажувальних, перевантажувальних, перевалочних, пакувальних робіт. Контролює експедиторське (відправницьке) маркування вантажів і пломбування засобів перевезення, контейнерів, холодокамер, бункерів та інших приміщень зберігання. Контролює наявність пристосувань для перевезення вантажів і санітарний стан відповідного виду автомобільного транспортного засобу, призначеного для перевезення. Супроводжує вантажі до місця призначення, забезпечує необхідний режим зберігання вантажів під час їх перевезення. Забезпечує здавання вантажу після перевезення. Оформлює товарно-транспортні та інші супровідні документи на всіх етапах реалізації транспортно-технологічних маршрутів і схем доставки вантажів. Оформлює документи, пов'язані із страхуванням вантажів, претензійні акти згідно із встановленими формами у разі надходження вантажів і автотранспортних засобів в пошкодженому стані (порча та (або) нестача вантажів і вантажних місць, пошкодження пломби, пломбозапірних пристроїв або їхня відсутність). Виконує у встановленому порядку переадресацію вантажів.

Повинен знати: нормативно-правові акти, методичні матеріали щодо здійснення транспортно-експедиційної діяльності; правила перевезень вантажів автомобільним транспортом; вимоги до організації супроводження вантажів; умови перевезення і зберігання вантажів (у тому числі - небезпечних) під час транспортування; маршрути перевезення вантажів; порядок приймання і здавання вантажів; організацію вантажно-розвантажувальних робіт; пропускні можливості доріг; експлуатаційні можливості автотранспортних засобів; порядок оформлення товарно-супровідних, транспортно-експедиційних, платіжних, страхових і претензійних документів; основи організації праці; основи законодавства про працю.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст). Без вимог до стажу роботи.

4. Інженер з безпеки руху

Завдання та обов'язки. Здійснює на підприємстві профілактичну роботу з запобігання дорожньо-транспортним пригодам та дотримання водіями правил безпечного перевезення пасажирів і вантажів. Контролює технічний стан автотранспортних засобів, стан здоров'я та рівень підготовки водіїв і безпечність їхньої роботи на лінії. Бере участь у проведенні службового розслідування дорожньо-транспортних пригод, які мали місце за участю автотранспортних засобів підприємства, з виїздом на місця їх виникнення і організовує проведення в колективі підприємства розгляд цих подій і допущених водіями порушень правил дорожнього руху з метою запобігання їхньому виникненню. Веде облік дорожньо-транспортних пригод і порушень водіями правил дорожнього руху, аналізує обставини і причини їх виникнення, розробляє та впроваджує конкретні заходи щодо їх усунення. Забезпечує кабінет з безпеки руху необхідними методичними матеріалами, організовує проведення в ньому занять, бесід, лекцій, доповідей щодо поширення досвіду безаварійної роботи водіїв. Бере участь у роботі діючих комісій з розгляду адміністративних матеріалів про порушення, допущені водіями підприємства. Веде облік і встановлену звітність з безпеки руху.

Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, методичні та нормативні матеріали з питань організації безпеки дорожнього руху; правила безпеки дорожнього руху, схему доріг; організацію роботи на підприємстві щодо профілактики безпечних перевезень; методи і форми пропаганди і інформації про правила безпеки дорожнього руху; призначення і конструктивні особливості автотранспортних засобів, правила їх технічної експлуатації; правила і засоби контролю технічного стану автотранспортних засобів; порядок і правила ведення форм з обліку і звітності з безпеки руху; основи економіки, організації праці, виробництва та управління; основи трудового законодавства.

Кваліфікаційні вимоги. Інженер з безпеки руху I категорії: повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або бакалавр). Стаж роботи за професією інженера з безпеки руху II категорії: для спеціаліста - не менше 2 років, для бакалавра - не менше 3 років.

Інженер з безпеки руху II категорії: повна, базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр або молодший спеціаліст). Стаж роботи за професією інженера з безпеки руху: для спеціаліста - не менше 1 року, для бакалавра або молодшого спеціаліста - не менше 3 років.

Інженер з безпеки руху: базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст). Без вимог до стажу роботи.