Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vozmoznie-testi-2012.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
479.23 Кб
Скачать
  1. Фізіотерапевтичні процедури

  2. Хірургічне лікування

  3. Консервативне лікування

  4. Променева терапія

  5. Ретельні гігієнічні заходи

Хворий 27-ми років скаржиться на швидкоминучий біль у 16 зубі від солодкої та холодної їжі впродовж декількох тижнів. Об'єктивно: на апроксимальній поверхні 16 зуба порожнина в межах плащового дентину, виповнена розм'якшеним слабкопігментованим дентином. Після некректомії дно каріозної порожнини щільне, безболісне. Препарування стінок дефекту чутливе в ділянці емалево-дентинноїмежі. 16 зуб реагує на силу струму 5 мкА. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Гострий середній карієс

  2. Хронічний глибокий карієс

  3. Гострий глибокий карієс

  4. Хронічний середній карієс

  5. Хронічний періодонтит

Батьки хлопчика, який народився з вадою піднебіння, звернулися до щелепно-лицевого хірурга. Встановлений діагноз: природжене ізольоване неповне незрощення піднебіння. В якому віці показане оперативне лікування дитини?

  1. В дошкільному віці

  2. В старшому шкільному віці

  3. В будь-якому віці

  4. В молодшому шкільному віці

  5. В віці до року

Хворий 58-ми років звернувся до лікаря-стоматолога зі скаргами на наявність "бородавки "на губі, стан дискомфорту. Об'єктивно: на незміненій червоній облямівці нижньої губи визначається вузол напівкулястої форми з горбистою поверхнею, підвищений над рівнем епітелію на 4 мм. Зверху вузол вкритий щільно прикріпленими сірими лусочками. Пальпація безболісна. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Бородавчатий передрак червоної облямівки губи

  2. Кератоакантома

  3. Екзематозний хейліт

  4. Верукозна лейкоплакія

  5. Фіброкератома Унна

Хворій 42-х років, вчительці, планується виготовлення безпосереднього протезу на нижню щелепу для заміщення фронтальної групи зубів з III ступенем рухомості. Виберіть відбиткову масу:

  1. Стомальгін

  2. Репін

  3. Дентафоль

  4. Гіпс

  5. Стенс

Хворий 40-ка років звернувся з приводу протезування зубів. Об'єктивно: відсутні 35, 36, 45, 46 зуби. Глибоке різцеве перекриття. Планується заміщення дефектів зубного ряду нижньої щелепи штамповано-паяними мостоподібними протезами. Яку особливість повинні мати дані протези?

  1. Жувальна поверхня коронок лита

  2. Проміжна частина звужена

  3. Проміжна частина сідлоподібної форми

  4. Краї коронок охоплюють шийки зубів

  5. Краї коронок не заходять під ясна

Загальний стан пораненого середньої важкості, свідомість збережена, шкіра бліда із синюшним відтінком, губи ціанотичні. Дихання часте, утруднене (28/хв). Є підозра на дислокаційну асфіксію. На якому етапі медичної евакуації пораненого язик прошивається шовковою лігатурою?

  1. На полі бою

  2. У спеціалізованому шпиталі

  3. На МПБ

  4. На МПП

  5. В ОМедБ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]