Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.18 Mб
Скачать

1.3. Основні гілки реєстру

Реєстр містить такі основні гілки :

HKEY_CURRENT_USER (HKCU). Містить інформацію про користувача, що проводить на комп'ютері поточний сеанс роботи, який обслуговується реєстром. У підрозділах цієї гілки знаходиться інформація про змінні оточення, групи програм даного користувача, налаштування робочого столу, кольори екрану, мережеві з'єднання, принтери і додаткові налаштуваннях додатків .Ця інформація береться з підрозділу Security ID (SID) гілки HKEY_USERS для поточного користувача. Фактично, у даній гілці зібрано всі відомості, пов'язані з профілем користувача, що працює з Windows в даний момент [4].

HKEY_USERS (HKU). Гілка містить підрозділи з інформацією про всі профілі користувачів даного комп'ютера. Один з її підрозділів завжди співвідноситься з підрозділом HKEY_CURRENT_USER (через параметр Security ID (SID) користувача). Інший підрозділ, HKEY_USERS \ DEFAULT, містить інформацію про налаштування системи в момент часу, що передує початку сеансу поточного користувача [5].

HKEY_LOCAL_MACHINE (HKLM). Гілка, в якій міститься інформація, що відноситься до ОС та обладнання, наприклад тип шини комп'ютера, загальний обсяг доступної пам'яті, список завантажених у даний момент часу драйверів пристроїв, а також відомості про завантаження Windows. Дана гілка включає найбільшу кількість інформації в системному реєстрі Windows XP і нерідко використовується для тонкої настройки апаратної конфігурації комп'ютера. Зберігаються у цій гілці дані справедливі для всіх профілів, зареєстрованих у системі користувачів [4].

HKEY_CLASSES_ROOT (HKLR). Підрозділ HKLM, який включає в себе ряд підрозділів, в яких містяться відомості про розширення всіх зареєстрованих в системі типів файлів і дані про COM-сервери, зареєстровані на комп'ютері. Ця гілка з функціональної точки зору є аналогом ключа HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software, оскільки тут зібрані всі необхідні операційній системі дані про файлові асоціації [5].

HKEY_CURRENT_CONFIG (HKCC). Гілка містить підрозділи з інформацією про всі профілі устаткування, використовуваного в даному сеансі роботи. Профілі обладнання дозволяють вибрати драйвери підтримуваних пристроїв для заданого сеансу роботи (наприклад, не використовувати активацію порту док-станції переносного комп'ютера, коли він не підключений до станції). Ця інформація береться з підрозділів HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet. 2.1.

Розділ 2. Алгоритм програми

2.1. Загальний вигляд алгоритму програми

Загальний вигляд алгоритму програми матиме такий вигляд як на рис.2(а) , оскільки після запуску програми потрібно налаштувати зовнішній вигляд програми, а потім циклічно відображати головне вікно програми до тих пір, поки працює програма і існує цикл обробки повідомлень рис.2(б).

а)

б)

Рис. 2.Блок-схема алгоритму а)головної функції б)функції відображення головного вікна програми

На рис. 3 зображено блок-схему обробника повідомлень, який в залежності від повідомлення повинен переходити до тієї чи іншої підпрограми.

Рис. 3 Блок-схема алгоритму обробки повідомлень головного вікна програми

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]