Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка к диплому.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
171.52 Кб
Скачать

3.4.5. Перегородки

Перегородки – вертикальні елементи , які поділяють внутрішній об’єм будівлі в межах поверху на окремі приміщення . Вони повинні мати малу масу , бути важко займистими , забезпечувати добру звукоізоляцію.

По контуру їх облямовують дерев'яними брусками 80мм х 60мм. Для захисту при перевезенні і монтажі дверні прорізи в панелі також оздоблюють брусками. Товщина для міжквартирних перегородок пеередбачена 120 мм. Панелі кріпляться один з одним йоржами або спеціальними скобами.

Перегородки встановлюють по плитах перекриття до того , як обладнають верхнє покриття підлоги.

3.4.6. Сходи

Сходи служать для сполученнями між поверхами . Розташовують їх у приміщеннях із капітальними стінами (сходових клітках).

До сходів багатоповерхових житлових будинків ставляться додаткові вимоги. Вони повинні бути незгораючими та мати максимальну вогнестійкість. Матеріалом для таких сходів може бути залізобетон. Збірні залізобетонні сходи, найбільш розповсюджені в масовому будівництві.

В даному будинку сходи зроблені з великорозмірних елементів: із сходових маршів та двох площадок. В цьому варіанті сходова клітка опирається на поздовжні стіни. Марші опираються на спеціальні уступи площадок. Усі елементи збірних сходів з’єднуються зваркою стальних закладних деталей.

Ширина площадок повинна бути не меш ширини маршу. Сходова клітка з усіх сторін огороджена незгораючими стінами, це приміщення і називається сходовою кліткою. Розміри проступу 300мм., при східцю – 150мм.

Для організації сполучення між поверхами також використовують електричні підйомники - ліфти. Кабіну ліфта приводить у рух підйомний механізм з тросом і противагою. Шахту заглиблюють від відмітки підлоги першого поверху не менш ніж на 1300мм.

Габарити шахти визначають ГОСТом. Стіни шахти виконуються залізобетонними - зі збірних об'ємних елементів товщиною 100-160мм.

3.4.7. Покриття

У багатоповерховому житловому будинку застосоване суміщене покриття.

При організуванні покриття використовують залізобетонні монолітні перекриття товщиною 300 мм. , які знаходяться над технічним поверхом. Зверху перекриття покривають товстим шаром утеплювача товщиною 180мм. Далі йде шар рулонного матеріалу товщиною 25мм. та ще один шар рулонного матеріалу товщиною 15мм. Над рулонним лежить фартух з оцинкованої сталі, котрий прикріплюється цвяхами до дерев’яної пробки, котра яка розташована у панелі парапету, все це укріплене цементним розчином.

3.4.8. Покрівля

Покрівля – частина , яка несе навантаження і захищає від атмосферних опадів , вона повинна бути водонепроникною , водостійкою та досить міцною.

Покрівля в даному житловому будинку – суміщена з покриттям. Щоб не робити в житлових будинках на верхньому поверсі похилої стелі, плити суміщеного покриття улаштовують горизонтально, але нахил покрівлі забезпечується за виправляючої стяжки (або за рахунок утеплювача) Нахил роблять, не великим, біля 2,5%. Покрівля плоска, експлуатована.

Відвід води (дощової або талої) з покрівлі багатоповерхових робиться внутрішнім з водостоками. Нахил покрівлі направляється в сторону воронок. Для даного проекту їх 5 штук.

По периметру покрівлі влаштовуються парапети, які являються огородженням покрівлі.

3.4.9 ВІКНА

Вікна – прорізи у зовнішніх стінах - служать для освітлення приміщень природним світлом , провітрювання і зорового зв’язку внутрішнього простору із зовнішнім.

Заповнення віконних отворів і вітражів пропонується виконати в термоізолірованних алюмінієвих системах із заповненням енергозбережними склопакетами із застосуванням нізкоемісионного скла. Віконні блоки стандартизовані і випускаються заводами в готовому вигляді. Створи і фрамуги типових рам відкриваються в середину приміщення, що забезпечує зручність та безпечність їх відкривання та вимивання.