Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка к диплому.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
171.52 Кб
Скачать

3.4.1 Характеристика конструктивної схеми

Конструктивні елементи будівлі можуть бути несучими і огороджувальними. Несучі конструктивні елементи приймають усі навантаження , які виникають у будівлі чи діють на неї зовні (навантаження від маси самих конструкцій , обладнання , людей, снігу , вітру ). Огороджувальні – відокремлюють приміщення від зовнішнього простору і одне приміщення від іншого.

У проекті застосовується монолітний залізобетонний каркас. Несучим елементом будівлі є колони квадратного перетину 400 мм. Сітка колон (4,8+6+4,8).

3.4.2. Фундаменти

Фундаменти – це підземні несучі конструкції призначені для передачі і розподілу навантажень від будівлі на грунт-основу. Вони сприймають вертикальні навантаження від маси інших конструкцій будівлі і обладнання , а також бічний тиск грунту.

Від міцності , довголіття та стійкості фундаментів залежить міцність та довговічність усієї споруди.

У якості фундаментів передбачається використання свайних ростверків на буронабивних сваях - стойках.

Ширина ростверку 800 мм, висота 600мм. Під кожну колону передбачаеться пучок свай (5 свай).

Знаходячись у ґрунті , фундаменти зазнають впливу змінних температур і ґрунтових вод, нерідко агресивних.

Для захисту стін від ґрунтової сирості котра капілярами стінового матеріалу може підійматися на значну висоту, по уступу фундаменту роблять гідроізоляцію. Вона може бути рулонною або із слою цементного розчину.

Для захисту основи й фундаментів від зволожування поверховими водами по всьому периметру будинку з зовнішньої сторони улаштовується водонепроникне вимощення шириною 1мм. з ухилом від будівлі 2-3%.

3.4.3. СТІНИ

Стіни – вертикальні конструкції будівлі. Вони виконують як несучі , так і огороджувальні функції.

Зовнішні стіни огороджують приміщення від навколишнього середовища і захищають їх від атмосферного впливу. Як основні архітектурно - конструктивні елементи будівлі утворюють її фасади – головний , дворовий і бокові (торцові).

Внутрішні стіни ділять об’єм будівлі на ізольовані приміщення.

Як зовнішні , так і внутрішні стіни забезпечують необхідну звуко-і теплоізоляцію приміщень.

У даному будинку прийняті зовнішні стіни із газобетону 370мм . Внутрішні стіни товщиною 250мм (монолітні залізобетонні стіни), перегородки гіпсокартонні 120мм.

3.4.4. Перекриття

Перекриття – це плоскі горизонтальні конструкції , які поділяють простір будівлі по вертикалі на поверхи. Вони бувають міжповерхові , горішні , над підвальні.

Перекриття суміщають огороджувальні несучі функції. Вони є елементом каркасу будівлі , сприймають вертикальні навантаження – масу людей , технологічного обладнання, меблів – і передають їх на балки , ферми , колони , стіни .

У данному будинку перекриття монолітне залізобетонне з балочною системою.

Товщина перекриття 300 мм, з опертям на несучі елементи- колони 400мм, що відповідає умовам міцності.

Перекриття забезпечують просторову жорсткість будівлі й тому повинні задовольняти вимоги міцності , жорсткості , вогнетривкості , звуко -і теплоізоляції.