Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Офисный центр(Охрана труда).docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
60.33 Кб
Скачать

5.1. Заходи щодо охорони праці, передбачені в генеральному плані і будівельному генеральному плані

5.1.1.Заходи з охорони праці передбачені в генплані

Проектування генерального плану проводилося відповідно до вимог ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міськіх та сільскогосподарських поселень». Будівництво проектованого об'єкту ведеться в м. Луганськ Луганської області.

Проектована будівля розташовується в центральній частині ділянки, відведеної під будівництво і орієнтовано головними входами на південь та північ. Будівля розташована з навітряного боку по відношенню до промислової зони міста. Протипожежні розриви між проектованою будівлею і існуючими будівлями залишає не менше 9 м для будівель II ступеня вогнестійкості. Категорія будівлі по вибухонебезпеці Д.

Щодо пануючих вітрів будівля зорієнтована так, що переважаючі вітру направлені в торець, а влітку в кут будівлі. Дані для побудови рози вітрів беремо відповідно до СНиП 2.01.01-82 "Будівельна кліматологія і геофізика. В процесі проектування будівлі враховані всі необхідні і передбачені санітарні і протипожежні розриви.

На території ділянки передбачається посадка дерев, чагарників, газонів і клумб. Також передбачені асфальтовані проїзди, набивні доріжки, освітлювальні ліхтарі та лавки .

5.1.2.Заходи з охорони праці передбачені в будгенплані

Територія будівельного майданчика захищена огорожею з козирком заввишки 2 м. Тимчасові кільцеві дороги шириною 3,5 м, радіус закруглення дороги 12 м. На будівельному майданчику розташовано 2 в'їзди-виїзди. Під'їзди і шляхи не мають зустрічного руху і забезпечують оптимальну пропускну спроможність автотранспорту.

На в'їзді на будмайданчик встановлені шлагбауми і схеми руху транспорту, а на узбіччях дороги і проїздів добре видимі дорожні знаки, що регламентують порядок руху транспортних засобів, відповідно до правил дорожнього руху.

Швидкість руху автотранспорту поблизу місць виробництва робіт обмежена до 10 км/год на прямих ділянках 5 км/год на поворотах.

Відповідно до ДБН В.2.5-28-2006 «Природне і штучне освітлення». Норми проектування" кількість прожекторів для штучного освітлення будівельного майданчика підбираємо залежно від освітлюваної площі і потужності ламп розжарювання. За наслідками розрахунку, приведеного в розділі ""Технології і організації будівельного виробництва", приймаємо 28 прожекторів з лампами розжарювання 1000 Вт типу «Н».

Штучне освітлення санітарно-побутових приміщень і складів здійснюємо лампами розжарювання. Нормована освітленість складів 2 лк, санітарно-побутових приміщень 10 лк.

Для підключення машин і механізмів до системи електропостачання біля проектованої будівлі встановлений розподільчий щит. Розрахунок потреби в електроенергії приведений в розділі "Технології і організації будівельного виробництва". Тимчасові повітряні лінії електропередач розплоджені на висоті 6 м від землі.

Небезпечна зона для монтажного крануLiebherr LTM 1200-5.1 позначена знаками безпеки і написами встановленої форми.

Відповідно до СНиП 2.09.04-87 "Адміністративних і побутових будівель" для створення комфортних умов робочим запроектовано побутове містечко, що складається з будівель адміністративно-побутового і санітарно-гігієнічного призначення: прорабська, гардеробні і вмивальні, душові, приміщення для сушки одягу і обігріву, кімната їжі, вбиральні.

Для зберігання матеріалів передбачені відкритий склад – матеріали, конструкції, що підлягають монтажу, закритий склад і навіс – матеріали, для яких згубні атмосферні дії і волога.

Намічені проїзди і під'їзди для підведення матеріалів і конструкцій, визначена їх ширина і характер покриття.

Відповідно до СНиП 2.04.02-84 "Водопостачання. Зовнішні мережі" на будівельному майданчику запроектований тимчасовий водопровід від існуючого водопроводу. На будівельному майданчику вода витрачається на наступні потреби:

  • виробничі – з пристроєм водорозбірної колонки;

  • господарчо-побутові;

  • робота душових установок;

  • пожежогасіння.

Розрахунок потреби у воді будівельного майданчика приведений в розділі "Технології і організації будівельного виробництва"

Відповідно до СНиП 2.01.02-85 "Протипожежних норм проектування будівель і споруд" на будівельному майданчику передбачені наступні заходи пожежної безпеки:

  • на території будівельного майданчика розташовують пожежний гідрант з радіусом дії 50 м;

  • біля санітарно-побутових приміщень, навісу і закритого складу встановлені пожежні щити з пінними вогнегасниками ОПХ –10;