Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Поясн записка образец .doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
113.15 Кб
Скачать

2 Архітектурно - конструктивне вирішення будинку

2.1 Фундаменти

Для проектованого будинку застосовується Монолітний з-б фундамент.

Фундаменти розроблені для будівництва на площадці зі спокійним рельєфом при непучинистих ґрунтах з умовним значенням розрахункового тиску на основу під підошвою R0 = 0.2 МПа.

Підземна частина будинку запроектована без підвалу. Монолітний фундамент укладають на піщану чи щебеневу підготовку товщиною - 100 - 150мм, що повинна бути ретельно утрамбована.

У проектованому будинку глибина закладення фундаменту -2.000. Виконують горизонтальну гідроізоляцію в стіні. Гідроізоляцію виконують із двох шарів рубероіду на бітумній мастиці.

2.2 Стіни

Для проектованого будинку застосовуються стіни з глиняної цегли М300 розміром 120 * 65 * 250мм. Марка розчину 200. Товщина зовнішніх стін виконана кладкою в 2 цегли, а внутрішніх у 1,5 цеглу. Внутрішня сторона зовнішньої стіни утеплюється пінополіуретаном – 60мм і облицьовується гіпсокартоними листами – 16мм. Загальна товщина зовнішньої стіни складає – 600мм.

Кладка зовнішньої стінки, проводиться з повним заповненням швів. Надлишку розчину, що видавлюється цеглою назовні, зрізують кельмою урівень зі стінкою. Коли потрібно більш ретельна обробка швів, їм додають опуклу назовні форму, роблять розшивку швів. Кладку внутрішніх стін виконують у пустошовку. Товщина горизонтальних швів - 12 мм, а вертикальних - 10 мм.

У проектованому будинку цоколь складається з керамзитобетонних блоків.

2.3 Перегородки

У донному будинку перегородки виконані зі звичайної цегли та гіпсокартоних листів.

Кладку перегородки роблять впустошовку, тому що вони будуть оштукатурені. Глибина незаповненої частини шва розчином допускається не більш 15мм.

Марки і склад розчинів застосовують у залежності від необхідної міцності кладки. У даному проекті застосовується розчин марки 100.

Кладка ведеться по трьохрядній системі, при якій три ложкових ряди перекриваються одним тичковим.

Поверхня перегородок повинна бути гладкою, не мати тріщин і щілин.

2.4 Перекриття

У даному проекті задіяні збірні залізобетонні перекриття (настили), складені з однакових елементів, що монтуються в притул один до одного. Утворюючі при цьому подовжні шви замонолічують цементним розчином.

Кінці панелей на зовнішніх стінах анкерують в кладку, а на внутрішніх стінах скріплюються анкерами між собою з метою створення зв'язку перекриття зі стінами для надання їм стійкості і збільшення загальної жорсткості будинку.

У плитах повинні бути передбаченні канали для схованої електропроводки.

2.5 Дах і покрівля

У проекті дах із горищем. Крокви із брусків 100х100мм. Покрівля по дощатому настилу із оцинкованої сталі.

Вода з даху від водиться настінними жолобами до зовнішніх ринв.

Наслані крокви двосхилих дахів складаються з кроквяних ніг, що спираються на підкроквяні бруси (мауерлат) 160х160мм, вкладенні на зовнішні стіни. Для запобіганні зносу даху вітром, частину кроквяних ніг кріплять до зовнішніх стін скрутками з дроту, що прив'язується до костилів, забитих в стіну.

Листи оцинкованої сталі укладають на решетування з дерев’яних брусків розміром 50х50мм з напуском 5 см у напрямку схилу, а в перпендикулярному до нього напрямку - на 3см. До решетування листи оцинкованої сталі кріплять до брусків рештування оцинкованими цвяхами із шайбами з руберойду.