Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод практика.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
66.05 Кб
Скачать

МНіСтерстВО АГРАРНОЇ Політики УКРАЇНИ

БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Агрономічний факультет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до проходження студентами виробничої практики в

господарствах України

Біла Церква

2006 р.

УДК: 378. 147.111/88:37:018:55

Затверджено

методичною комісією

агрономічного факультету

(протокол №_ від __ _______ 2006 р)

Склали: професор С.П. Васильківський,

доценти: О.О. Грабовський, Л.А. Козак,

Л.З. Сікан, М.В. Шпак

Методичні вказівки до проходження студентами виробничої практики в господарствах України. /Білоцерківський державний аграрний університет; С.П.Васильківський, О.О. Грабовський, Л.А. Козак, Л.З. Сікан, М.В. Шпак – Біла Церква, 2006. – 12 с.

Пам’ятка для студентів агрономічного факультету щодо проходження виробничої практики у господарствах різної форми власності

Практика студентів вищих навчальних закладів є невід’ємною складовою ступеневої системи підготовки фахівців усіх напрямів і освітньо-кваліфікаційних рівнів.

Метою виробничої практики є набуття професійних умінь з виконання основних виробничих функцій і типових напрямів діяльності, передбачених освітньо-кваліфікаційною характеристикою.

Формою звітності за виробничу практику є технологічний щоденник та письмовий звіт (обсяг якого орієнтовно складає 30–35 сторінок).

Форма атестації студентів за проходження практики – диференційований залік.

Оцінка за виконання програми практики прирівнюється до оцінок навчальних дисциплін і враховується у підсумках загальної успішності студента.

Студенти, які не виконали програму практики без поважних причин у визначені деканатом терміни або отримали при атестації незадовільну оцінку, відраховуються з вищого навчального закладу як такі, що не виконали навчального плану.

Упродовж п’яти днів (орієнтовно 1–5 вересня) по закінченню виробничої практики студент зобов’язаний здати до деканату щоденник та звіт з виробничої практики.

Студенти під час проходження професійної практики на підприємствах і в організаціях зобов'язані:

- повністю виконувати завдання, передбачені програмою практики;

- підпорядковуватися чинним на підприємстві, організації правилам внутрішнього розпорядку;

- вивчати і суворо дотримуватися правил охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії;

- нести відповідальність за виконану роботу та її результати і показувати приклад свідомого і сумлінного відношення до праці;

- брати активну участь у громадському, культурно-масовому житті підприємства, організації.

По закінченні терміну практичної підготовки студенти-практиканти складають письмовий звіт, передають його для рецензування керівникові від вищого навчального закладу разом з щоденником і відгуком, підписаними безпосереднім керівником практики від бази практики. Звіт повинен відображати відомості про виконання студентом усіх розділів програми практики та індивідуального завдання, мати розділи з охорони праці, дозвілля, висновки, пропозиції, перелік використаної літератури та ін. Оформляється звіт згідно з вимогами, які встановлює вищий навчальний заклад з обов'язковим врахуванням ЄСКД.

Щоденники-звіти перевіряються викладачами-керівниками практики (з зарахуванням педнавантаження) відповідно до діючих нормативів.

За результатами перевірки щоденників-звітів викладач-керівник практик виставляє студентам оцінки, враховуючи при цьому результати перевірки роботи студентів на місці проведення практики.

За необхідності випадках з окремими студентами проводиться співбесіда із виконання практики.

Студенту може бути надано право виконувати практику повторно за умов, визначених вищим навчальним закладом.

Загальні підсумки професійної (технологічної, переддипломної) практики підводяться на конференції студентів, на яку запрошують керівників і фахівців господарств (баз практик).