Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ISTT_Rozr_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
830.46 Кб
Скачать

4 Завдання для виконання розрахунково-графічної роботи

Вибір варіанту для виконання розрахунково-графічної роботи здійснюється відповідно до порядкового номера студента в списку групи. Всього до виконання запропоновано 30 варіантів завдань (розподіл варіантів між студентами див. Додаток Б)

Кожен варіант має дві частини:

1) 2 теоретичних питання;

2) 3 задачі.

Задача 1. Зробити порівняльний аналіз функцій, повноважень та обов’язків органів ДПС, які зазначені в Податковому кодексі України, Законі України «Про Державну податкову службу в Україні», та Положенні про ДПС.

Задача 2. Підприємство не подало у встановлені строки декларацію з податку на прибуток. На запит органу ДПС з пояснення причин відсутності Декларації у встановлений термін відповіді не надійшло.

З посиланням на норму ПКУ вкажіть, який тип та форму перевірки може застосувати орган ДПС до зазначеного платника.

Задача 3. На підприємство до органу ДПС надійшла скарга щодо порушення вимог до застосування РРО. На запит органу ДПС для надання пояснення причин порушень у встановлений термін відповіді не надійшло.

З посиланням на норму ПКУ вкажіть, який тип та форму перевірки може застосувати орган ДПС до зазначеного платника.

Задача 4. Підприємство у встановлені строки подало декларацію з податку на прибуток, але занизило суму податкових зобов’язань, що було встановлено за наслідками камеральної перевірки. На запит органу ДПС у встановлений термін відповіді не надійшло.

З посиланням на норму ПКУ вкажіть, який тип та форму перевірки може застосувати орган ДПС до зазначеного платника.

Задача 5. Підприємство не подало у встановлені строки декларацію з податку на додану вартість. На запит органу ДПС з пояснення причин відсутності Декларації у встановлений термін відповіді не надійшло.

З посиланням на норму ПКУ вкажіть, який тип та форму перевірки може застосувати орган ДПС до зазначеного платника.

Задача 6. Підприємство не подало у встановлені строки розрахунок з податку на доходи фізичних осіб.

З посиланням на норму ПКУ вкажіть, який тип та форму перевірки може застосувати орган ДПС до зазначеного платника.

Задача 7. Підприємство в ІV кварталі реалізувало продукцію на суму 1234,5 тис. грн. з ПДВ, з неї на 116,2 тис. грн. — відвантажено за бартером. Імпортовано товари митною вартістю 1021,2 тис. грн. Імпортний ПДВ відстрочено шляхом оформлення податкового векселя. Строк погашення векселя — 5 січня. Придбано послуг за звітний квартал на суму 200,6 тис. грн. з ПДВ. У минулому кварталі було задекларовано податковий кредит на суму 600 грн., по якому відсутня податкова накладна.

Cкласти декларацію з ПДВ.

Задача 8. Підприємство в звітному кварталі здійснило наступні операції:

1) обсяг реалізації товарів за звітний квартал склав 18122,2 тис. грн., включаючи ПДВ;

2) самостійно виявлені доходи, що не включені до декларації у попере-дньому звітному періоді року — 202,8 тис. грн. без ПДВ;

3) амортизаційні відрахування за основними засобами, що використо-вуються у виробничій діяльності: 500,0 тис. грн.,

4) придбано короткострокові облігації — 23,6 тис. грн.;

5) придбано комплектуючі — 600,0 тис. грн. з ПДВ;

6) нараховано заробітної плати — 11111,1 тис. грн.;

7) нараховано єдиного соціального внеску (застосовуються діючі на момент виконання роботи ставку для 4 класу професійного ризику):

8) витрати з організації презентацій — 40,5 тис. грн.;

9) позитивне значення об’єкта оподаткування, отримане за результатами попереднього звітного періоду — 415,0 тис. грн.

Скласти декларацію про прибуток.

Задача 9. В звітному кварталі на підприємстві працювало 6 осіб. Зарплата працівників складала 1900 гривень кожному. При цьому 1 з них сумісник, 1 – інвалід 2 групи, 1 – пенсіонер, 1 – Герой України, 1 – батько багатодітної родини (6 дітей).

Скласти Розрахунок за формою 1-ДФ за квартал.

Задача 10. В звітному кварталі на підприємстві працювало 6 осіб. Зарплата працівників складала 1300 гривень кожному. При цьому 1 з них сумісник, 1 – інвалід 2 групи, 1 – пенсіонер, 1 – Чорнобилець 1 категорії, 1 – багатодітна мати (6 дітей).

Скласти Розрахунок за формою 1-ДФ за квартал.

Задача 11. Розрахувати суму штрафу за несвоєчасне подання податкового розрахунку з рентних платежів, яке відбулося вперше.

Задача 12. Розрахувати суму штрафу за несвоєчасне подання декларації з податку на додану вартість, яке відбулося вдруге.

Задача 13. Розрахувати суму штрафу за несвоєчасне подання декларації з податку на прибуток, яке відбулося вдруге.

Задача 14. В звітному кварталі на підприємстві працювало 6 осіб. Зарплата працівників складала 1500 гривень кожному. При цьому 1 з них сумісник, 1 – інвалід 3 групи, 2 – пенсіонери, 1 – батько багатодітної родини (3 дітей).

Скласти Розрахунок за формою 1-ДФ за квартал.

Задача 15. Розрахувати суму штрафу за несвоєчасне подання податкового розрахунку з власників транспортних засобів, яке відбулося втретє.

Задача 16. Ваш заробіток протягом звітного періоду є постійним і складає три останні цифри студентського квитка плюс 1600 грн. Ви є постраждалим від Чорнобильської катастрофи І категорії та маєте на утриманні 3-х дітей. У першому місяці звітного періоду Ви отримали від підприємства благодійну допомогу у вигляді велосипеда, який придбаний підприємством за 360 грн. з ПДВ.

Крім цього, Ви займаєтеся незалежною професійною діяльністю, яка забезпечує додатково 2000 грн. щомісячного доходу.

Необхідно скласти Декларацію про майновий стан і доходи.

Задача 17. Підприємство в звітному кварталі здійснило наступні операції:

1) обсяг реалізації товарів за звітний квартал склав 92,2 тис. грн., вклю-чаючи ПДВ;

2) самостійно виявлені доходи, що не включені до декларації у попере-дньому звітному періоді року — 2,1 тис. грн. без ПДВ;

3) амортизаційні відрахування за основними засобами, що використо-вуються у виробничій діяльності: у фінансовому обліку — 5,0 тис. грн., у по-датковому —4,6 тис. грн.;

4) придбано короткострокові облігації — 8,6 тис. грн.;

5) придбано комплектуючі — 7,2 тис. грн. з ПДВ;

6) нараховано заробітної плати — 9,4 тис. грн.;

7) нараховано єдиного соціального внеску (застосовуються діючі на момент виконання роботи ставку для 4 класу професійного ризику):

8) витрати з організації презентацій — 0,6 тис. грн.;

9) від’ємне значення об’єкта оподаткування, отримане за результатами попереднього звітного періоду — 15,0 тис. грн.;

10) нарахована накопичена амортизація нематеріальних активів, що ви-користовуються для забезпечення основної діяльності, з коефіцієнтом 1,0 — 3,4 тис. грн. (методи нарахування у фінансовому і податковому обліку спів-падають).

Скласти декларацію про прибуток.

Задача 18. Підприємство в звітному кварталі здійснило наступні операції:

  • реалізовано продукції за квартал на суму 64 тис. грн. з ПДВ; з неї 30 % — відвантажено за бартерними контрактами;

  • у минулому кварталі було задекларовано продаж продукції як такої, що оподатковується за ставкою 0 % на суму 15 600 грн., але насправді вона підлягала оподаткуванню за ставкою 20 %;

  • придбано матеріалів та комплектуючих на суму 36 тис. грн. з ПДВ;

  • придбано запчастини у фізичної особи, що не зареєстрована як платник ПДВ, якій сплачено готівкою 150 грн.;

  • додатково сплачено постачальнику за раніше поставлений товар суму ПДВ, у зв’язку з підвищенням цін — 400 грн.

Скласти Декларацію з ПДВ.

Задача 19. Підприємство в ІV кварталі реалізувало продукцію на суму 84,5 тис. грн. з ПДВ, з неї на 16,8 тис. грн. — відвантажено за бартером. Імпортовано товари митною вартістю 21,2 тис. грн. Імпортний ПДВ відстрочено шляхом оформлення податкового векселя. Строк погашення векселя — 5 січня. Придбано послуг за звітний квартал на суму 59,6 тис. грн. з ПДВ. У минулому кварталі було задекларовано податковий кредит на суму 250 грн., по якому відсутня податкова накладна.

Cкласти декларацію з ПДВ.

Задача 20. Підприємство за звітний період реалізувало 1 млн. шт. сигарет з фільтром (Прима-люкс) по 2,50 грн. за пачку 20 шт.) та 0,5 млн. шт. без фільтру (Ватра) по 1,20 грн. за пачку 20 шт. Ставки акцизного збору у твердих сумах з 1,0 тис. шт. складають відповідно 12 та 5 грн., а у процентах до обороту з реалізації — 9 %. Задекларована максимальна роздрібна ціна за пачку сигарет з фільтром — 2,80 грн., без фільтру — 1,20 грн.

Скласти розрахунок акцизного збору

Задача 21. Комерційна фірма експортувала товар на суму 26100 грн. Сума сплачена постачальнику цього товару — 16000 грн. з ПДВ. Реалізовано продукцію, що виготовлена з давальницької сировини іноземного партнера на суму 39700 грн. (не включаючи ПДВ ). Імпортовано товари і послуги митною вартістю 19300 грн.

Скласти декларацію з ПДВ.

Задача 22. Підприємство за квартал реалізувало продукцію на суму 112000 грн. (не включаючи ПДВ). З неї 62000 грн. експортовано за бартерним контрактом. У попередньому періоді було задекларовано реалізовані товари на суму 8200 грн. як такі, що звільнені від оподаткування, але які насправді не були такими. Вартість придбаних матеріалів, робіт і послуг у звітному періоді склала 86900 грн. (не включаючи ПДВ).

Скласти декларацію з ПДВ.

Задача 23. У грудні комерційна фірма імпортувала товар митною вартістю 14500 грн. ПДВ було відстрочено шляхом оформлення податкового векселя. Строк погашення векселя — 10 січня. Обсяг реалізації за місяць склав 19400 грн. із ПДВ. Сплачено орендної плати за місяць — 240 грн. (не включаючи ПДВ). Додатково сплачено 160 грн. ПДВ постачальнику за товар, придбаний в попередньому місяці.

Скласти декларацію з ПДВ.

Задача 24. Скласти декларацію з податку на прибуток, використовуючи наступні дані:

1) обсяг реалізації товарів за звітний квартал — 92,2 тис. грн. з ПДВ;

2) валові доходи, що не враховані в попередньому періоді — 2,1 тис. грн.;

3) придбано короткострокові облігації — 8,6 тис. грн.

4) придбано комплектуючі — 7,2 тис. грн.. з ПДВ;

5) нараховано заробітної плати — 9,4 тис. грн.

6) нараховано внески до фондів соціального страхування на заробітну плату — розрахувати самостійно;

7) витрати з організації презентацій — 0,6 тис. грн.

8) від’ємне значення об’єкта оподаткування отримане за результатами попереднього кварталу — 15,0 тис. грн.

9) нараховано знос основних засобів та нематеріальних активів — 8,0 тис. грн.

Задача 25. Скласти декларацію з податку на прибуток, використовуючи наступні дані:

1) експортовано товари на суму 102,0 тис. грн.;

2) собівартість експортованих товарів (вартість придбання ) — 74,6 тис. грн.;

3) дебіторська заборгованість в іноземній валюті 16,0 тис. дол. США. Курс долара на останній робочий день кварталу — 5,05 грн. за долар;

4) сума отриманої неустойки — 3,5 тис. грн.;

5) сплачено за роботи і послуги — 6,6 тис. грн. з ПДВ;

6) сплачено вартість торгових патентів — 0,9 тис. грн.;

7) сплачено вартість ліцензій — 3,0 тис. грн.;

8) амортизаційні відрахування — 2,8 тис. грн.;

9) витрати по відрядженнях за кордон — 2,2 тис. грн.;

10) нараховано заробітної плати — 6,4 тис. грн.;

11) нараховано внески до фондів соціального страхування на заробітну плату — розрахувати самостійно;

Задача 26. Скласти декларацію з податку на прибуток, використовуючи наступні дані за звітний квартал:

1) отримані проценти за депозитними вкладами — 2,5 тис. грн.;

2) отримана компенсація за основні фонди групи 1 у зв’язку з їх вимушеною заміною — 8,4 тис. грн.;

3) обсяг наданих послуг — 21,6 тис. грн. з ПДВ;

4) отримано послуг — 4,8 тис. грн. з ПДВ;

5) нараховано заробітної плати — 4,2 тис. грн.;

6) нараховані на заробітну плату внески до фондів соціального страхування — розрахувати самостійно;

7) закуплено сировину в офшорній зоні — 6,2 тис. грн.; залишок сировини на складах на кінець кварталу — 6,2 тис. грн., на початок кварталу — 0.

8) оподатковуваний прибуток за минулий рік — 16,7 тис. грн.;

9) витрати, пов’язані з презентаціями — 0,9 тис. грн.;

10) сплачено авансових внесків з податку на прибуток — 0,7 тис. грн.

Задача 27. Шахтою “Гірник” у І кварталі поточного року було видобуто 300 тис. т вугілля зольністю 22 %, з них 250 тис. т видобуто з підземних пластів на глибині 800 м, 50 тис. т. — 1600 м.

Визначити розмір платежів до бюджету за видобування вугілля та скласти відповідний розрахунок.

Задача 28. ВАТ “Десна” у першому кварталі поточного року для виробництва напоїв використало 2 млн. декалітрів артезіанської води зі свердловин третьої категорії.

Скласти розрахунок збору за спеціальне водокористування.

Задача 29. Підприємство у січні поточного року прийняло на роботу на 3 місяці 10 робітників на умовах тимчасової зайнятості, уклавши відповідний договір з Фондом зайнятості. Середній розмір оплати праці на підприємстві — 1785 грн., по галузі — 1663 грн.

Необхідно скласти звіт з ЄСВ.

Задача 30. Скласти звітність до Пенсійного фонду, користуючись такими даними:

— заборгованість до фонду на початок року — 1220 грн. за нарахуваннями на заробітну плату за загальною ставкою;

— чисельність працюючих на підприємстві стабільна і складає 10 чол.;

— нарахована заробітна плата за звітний квартал: січень — 10500 грн.; лютий — 9200 грн.; березень — 11900 грн., у тому числі одному інваліду 2-ї групи всі три місяці по 700 грн.;

  • всі працівники підприємства, крім одного інваліда, отримували щомісяця заробітну понад 700 грн. У лютому один працівник хворів 5 днів, за які йому нараховані підприємством лікарняні в сумі 250 грн.;

  • підприємство сплачувало внески до фонду регулярно у дні видачі заробітної плати;

сума авансу нараховувалась із розрахунку 40 % до очікуваної заробітної плати за місяць.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]