Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вироб.практика ДФК.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

5. Вимоги до звіту про практику

В процесі проходження практики студенти складають звіт про практику. Звіт складається з таких частин: текстової, документальної і списку використаної літератури. Форма титульного листка звіту про практику наведена в додатку І.

Основними нормативними документами, які регламентують звіт, є програма та календарний план. Текстова частина звіту складається з вступу, основної частини і висновків.

У вступі обґрунтовується мета, завдання переддипломної виробничої практики і її практичне значення.

Основна частина тексту звіту повинна бути поділена на розділи і теми з виділенням окремих питань. В цій частині студент дає коротку характеристику поставленого питання і описує виконану ним роботу (пов'язуючи текстову частину з документами, які приводяться в додатках до звіту( документальній частині)). При висвітлені питань, які передбачені в програмі проходження практики на підприємстві не використовуються, студенту необхідно зробити теоретичне описання порядку їх здійснення. Текстова частина повинна бути стислою без зайвих описових фраз загального характеру. Переказ у звіті матеріалів, які висвітлені в законодавчих актах, нормативних документах, підручниках і лекціях не допускається.

У висновках студент обґрунтовує свої пропозиції щодо удосконалення облікової і економічної роботи на підприємстві.

Загальний обсяг текстової частини звіту не повинен перевищувати 60-70 сторінок друкованого тексту.

Документальна частина включає копії бухгалтерської звітності згрупованих в розрізі тем. В документальній частині звіту (в додатках) не допускається наведення первинних документів і регістрів без заповнених реквізитів.

Текстова і документальна частина звіту повинні бути взаємозв'язані. При згадуванні документа студент в дужках поряд з назвою документу пише: (див додаток.).

Звіт повинен бути написаний від руки чітким почерком на одній стороні білого паперу форматом А4. Поля повинні залишатись на всіх чотирьох сторонах листа (розмір лівого, верхнього і нижнього полів - 30 мм. а правого - не менше 10 мм.)

Кожний розділ і тема повинні мати назву, яка пишеться великими буквами. В кінці назви розділу і теми крапка не ставиться. Номер кожного розділу і теми ставиться безпосередньо перед назвою у відповідності до програми практики. Новий розділ пишуть з нової сторінки, незважаючи на кількість тексту на попередній сторінці.

Нумерація сторінок звіту повинна бути наскрізною: перша сторінка титульний лист, друга - зміст. Номер сторінки проставляється арабськими цифрами в правому верхньому кутку сторінки. На першій та другій сторінках номери не ставляться. Якщо в роботі є малюнки чи таблиці, які розміщено на окремій сторінці, їх включають в загальну нумерацію. Додатки і список використаної літератури також входять в наскрізну нумерацію.

В змісті послідовно перераховують вступ, назви розділів і тем, висновки, додатки, список використаної літератури і вказують номери сторінок на яких вони розміщенні.

З метою обліку виконаної роботи за кожний день практики і нагромадження матеріалів, необхідних для звіту, студент веде щоденник, в якому вказує дату і коротко викладає зміст виконаної роботи за день (тиждень). Крім цього щоденник повинен містити в собі характеристику і оцінку роботи студента практиканта.

До звіту додається:

- характеристика керівника установи (підприємства) на студента - практиканта завірена гербовою печаткою;

- заповнений щоденник з календарним планом проходження практики, підписаний керівником практики і завірений печаткою.