Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вироб.практика ДФК.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

1.2. Контроль за нарахуванням і сплатою акцизного податку

Характеристика акцизного збору та методика його нарахування. Перевірка порядку оподаткування підакцизних товарів. Особливості оподаткування акцизним збором податкових агентів. Фінансова, адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення законодавства з регулювання виробництва та обігу товарів.

На підставі розроблених ситуацій перевірити правильність розрахунків сум акцизного збору. Перевірити правильність заповнення первинних документів, облікових ревізій з обліку акцизного збору. Перевірити правильність складання Розрахунків акцизного збору. Перевірити правильність складання декларацій по нарахуванню акцизного збору за імпортні товари. Скласти акт про дотримання вимог податкового законодавства з акцизного збору.

1.3. Контроль за нарахуванням і сплатою податку на прибуток.

Визначення основних понять і показників. Попередня документальна перевірка податку на прибуток підприємств перевірка правильності визначення валового доходу від операційної діяльності. Перевірка правильності визначення валового доходу від фінансової та інвестиційної діяльності. Перевірка складу валових витрат. Перевірка витрат, що частково входять до складу валових. Перевірка правильності визначення амортизаційних відрахувань. Порядок заповнення декларації.

Згідно з розробленими ситуаційними завданнями перевірити розрахунки сум валових доходів за звітний період, книгу обліку валових доходів.

Перевірити розрахунки сум валових витрат за звітний період, заповнення книги обліку валових витрат та Декларації з податку на прибуток. Перевірити правильність розрахунків сум амортизаційних відрахувань у Декларації по податку на прибуток. Виявлені порушення та недоліки відобразити у відомості податкового інспектора. Скласти акт про результати дотримання вимог податкового законодавства.

1.4. Перевірка повноти нарахування й сплати єдиного соціального податку

Перевірка повноти нарахування та своєчасності сплати соціального податку. Відповідальність за порушення щодо нарахування та сплати соціального податку.

1.5. Перевірка повноти і своєчасності сплати місцевих податків і зборів.

Загальні положення про місцеві податки і збори. Перевірка правильності нарахування та своєчасності розрахунків по податку з рекламами. Перевірка правильності нарахування та своєчасності розрахунків по комунальному податку. Перевірка достовірності відображення інших податків у податковій звітності.

Згідно з розробленими ситуаціями перевірити розрахунки сум податків, зборів, обов’язкових платежів. Скласти акт про результати дотримання вимог податкового законодавства. Вказати та розрахувати фінансові санкції за кожним виявленим порушенням.

Розробити пропозиції щодо профілактики податкових правопорушень.

1.6. Порядок узагальнення результатів перевірок.

Інформаційні джерела податкового контролю підприємства. Характеристика методів і прийомів документальних перевірок. Методика оформлення результатів перевірок.

Скласти стандарт дослідження податків, підібрати методичні прийоми та процедури для проведення перевірки податку на прибуток, ПДВ, прибуток податку з фізичних осіб.