Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
акредитація внз 2.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
26.85 Кб
Скачать

1.4 Проведення самоаналізу вищого навчального закладу та спеціальності

Самоаналіз потрібен ВНЗ для того, щоб впевнитися у відповідності показників своєї роботи критеріям акредитації та вимогам нормативних документів, які регламентують роботу ВНЗ.

Показники діяльності ВНЗ з організації підготовки фахівців за спеціальністю, що акредитується, мають повністю відповідати Критеріям та вимогам до акредитації підготовки фахівців відповідних рівнів, які затверджені ДАК України.

Повторне проведення акредитації у разі негативного рішення ДАК можливе за умов усунення недоліків, але не раніше, ніж через рік після прийняття такого рішення.

Самоанализ – це системний та комплексний аналіз всіх складових діяльності ВНЗ, його структурних підрозділів, який проводить сам ВНЗ з метою визначення відповідності показників його діяльності вимогам чинних нормативних документів щодо акредитації. Самоаналіз як форма самоконтролю здійснюється у рік проведення акредитації. Аналізуються показники роботи ВНЗ за останні три роки.

Якщо у структурі ВНЗ є навчальні заклади нижчого рівня акредитації, вони готують окремий звіт, як складову частину загального звіту.

Під час проведення самоаналізу, ВНЗ відображує у звіті такі показники, які є критеріями оцінювання його роботи:

  1. Загальна характеристика навчального закладу.

  2. Дані про формування контингенту студентів.

  3. Зміст підготовки фахівців.

  4. Організаційне та навчально-методичне забезпечення навчально-виховного процесу.