Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplomna_robota.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать

3.2.4. Психофізиологічні фактори

Продуктивність праці економістів залежить від таких чинників, як настрій працівників, їх сумісність, відносини між членами колективу, їх здатність до згуртованої роботи в команді, психологічний клімат, традиції колективу. Також вагомим чинником впливу на режимність праці, тобто порядок чергування часу праці та відпочинку працівників. Робочий день для працівників планового економічного відділу починається з 9.00 і триває до 18.00. Робочий день включає обідню перерву, яка триває з 12.00 по 13.00. За даний час працівники встигають відпочити від своєї монотонної роботи та набратись нових сил.

У приміщенні відділу знаходяться 1 комп’ютер ІВМ РС АТ Pentium III, за яким працює начальник планового економічного відділу. Дана техніка є застарілою і викликає немало труднощів при роботі, чим відволікає увагу працівників від роботи. Її робота викликає багато шуму. Крім того існує великий ризик того, що відбудеться чергова несправність, що сприятиме знищенню даних на ком’ютері. Це призведе до погіршення морального клімату в колективі.

3.3. Електрична безпека

Приміщення планового економічного відділу підприємства Березанської виправної колонії № 95 відноситься до категорії приміщень без підвищеної небезпеки враження током. Проводка виконана в токоізоляційній обмотці і знаходиться під панелями. Устаткування працює під напругою 220В. Для забезпечення безпеки людей передбачене захисне заземлення.

Як уже зазначалося, у приміщенні відділу знаходяться 1 комп’ютер ІВМ РС АТ Pentium III, за яким працює начальник планового економічного відділу. Дана техніка є застарілою і викликає немало труднощів при роботі, чим відволікає увагу працівників від роботи. Дана техніка працює від напруги в 220 В.

3.4. Пожежна безпека

Всіма питаннями, що стосуються питань пожежної безпеки виконує спеціаліст з охорони праці на підприємстві Березанської виправної колонії. Приміщення планового економічного відділу по пожежонебезпеці відноситься до категорії "Д" згідно ОНТП 24-86 (НАПБ).

До можливих джерел небезпеки, що можуть викликати пожежу в приміщенні планового економічного відділу потрібно віднести: несправність проводки; коротке замикання електричних ланцюгів; перегрів апаратури; блискавка. З метою профілактики пожеж проводиться інструктаж працюючих про правила пожежної безпеки і правила поводження у випадку виникнення пожежі.

Будинок, в якому розміщено плановий економічний відділ побудований з неспалених важко займистих матеріалів, а , отже, відноситься до 2 категорії вогнестійкості.

Протипожежна безпека в будинку забезпечується системою автоматичного відключення електроспоживання у випадку короткого замикання, громовідводами, заземленням, використанням труднозапалювальних матеріалів. Для гасіння пожежі у відділі мається вогнегасник вуглекислотний переносний ВВК-2. В усіх приміщеннях підприємства є пожежна сигналізація. З метою своєчасного оповіщення про виникнення пожежі, виклику пожежних команд використовують систему пожежного оповіщення.

Одним із простих, надійних та швидких засобів повідомлення про пожежу є електрична пожежна сигналізація ручної або автоматичної дії, телефонний зв'язок.

На випадок пожежі, на кожному поверху розміщені евакуаційні виходи. Кількість евакуаційних виходів з кожного поверху будинку - 2, їхня загальна ширина складає 3 метри, що відповідає протипожежним нормам. На евакуаційних виходах передбачена установка світлових табло з написом "Вихід".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]