Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
investirovanie.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
1.24 Mб
Скачать
  1. Сутність інвестиційного проекту та умови його здійснення

В результаті значного накопичення побутових відходів, івано-франківської області гостро стало питання про будівництво сміттєпереробного комплексу. Проект передбачає будівництво і введення в експлуатацію Комбінату по переробці твердих побутових відходів в товарну продукцію з повним циклом переробки і наданням послуг з повної утилізації, відсутністю відходів виробництва і автономним енергетичним забезпеченням.

У роботі Комбінату використовуються останні розробки вітчизняних учених і винахідників, які значно дешевше за зарубіжні аналоги. Перевагою є те, що дане підприємство забезпечуватиме комплексну переробку твердих побутових відходів, тобто випускати продукцію готову для негайного використання або вживання.

Сировиною для Комбінату є ТБО. Доставка з населених пунктів до місця переробки здійснюватися комунальними підприємствами або іншими підприємствами або громадянами. Продукція: паливні матеріали, будівельні матеріали, металобрухт, органічні добрива, собівартість яких значно нижча за аналогічну продукцію первинного виробництва.

Продукція частково використовуватиметься для власних потреб, а основна частина реалізовуватися підприємствам теплоенергетики, електростанціям, будівельним організаціям, нафтопереробним і металургійним заводам, дорожнім службам, аграрним підприємствам і іншим установам, установам і громадянам.

Пропозиція дозволяє комплексно вирішувати проблеми, пов'язані з твердими побутовими відходами за схемою: збір - транспортування - переробка і утилізація відходів, що дозволяє вперше в Україні перевести відходи з витратних статей бюджетів у високодоходні статті, що дозволяють не лише переробляти поточні тверді побутові відходи, але і що накопичилися за довгі роки.

Форма власності: Товариство з обмеженою відповідальністю — засноване одним або декількома юридичними і фізичними особами господарське суспільство, статутний капітал якого роздільний на долі; учасники суспільства не відповідають по його зобов'язаннях і несуть ризик збитків, пов'язаних з діяльністю суспільства, в межах вартості тих, що належать їм долею в статутному капіталі суспільства.

Адреса: на території полігону твердих побутових відходів села Рибного району Тісменіцкого.

Короткий опис проекту: передбачається будівництво сміттєпереробного комплексу (надалі створення цілої галузі мусоропереработки по всій Україні), з повною - 100% переробкою твердих побутових відходів, будівельного сміття, відходів промисловості, з потужністю переробки 32000-70000 тонн в рік.

Проект буде реалізований на основі договору на використання ексклюзивної ліцензії (ліцензійного договору), а також одноосібного права по використанню технології мусоропереработки. Пропонується рекультивація існуючого полігону і здобуття в процесі переробки більше 18-ти типів вторинної сировини.

Проведені всі попередні переговори і поміщені протоколи - намірів із споживачами на придбання вторинної сировини, а також отримана попередня згода від керівництва міста про створення спільного підприємства.

Асортимент устаткування включає сортувальні установки, низькошвидкісні і високошвидкісні подрібнювачі, дробильні установки, перетрушувачі буртів компосту, мобільні прес-контейнери, ущільнювачі відходів, балістичних сепараторів, магнітних сепараторів, препарати для прискорення компостування і устаткування для їх внесення, насосні станції, сміттєспалювальні печі і так далі

На даний момент проведені наступні етапи проекту: - отриманий дозвіл сесії народних депутатів на початок проектно-дослідницьких робіт;

- отримано в оренду земельну ділянку під будівництво заводу (площею 4,9 га);  - поміщений договір з генпроєктіровщиком на створення робочого проекту; - поміщений ліцензійний договір на право використання технології мусоропереработки;

- поміщений договір на виготовлення основного технологічного устаткування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]