Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 11 зан2.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
3.52 Mб
Скачать

Операційна карта. Перевірка бою та приведення до нормального бою пм.

Всі пістолети, які знаходяться в підрозділі, повинні бути завжди приведені до нормального бою. Перевірка бою пістолета проводиться:

- при надходженні його в підрозділ;

- після ремонту, заміни частин, які б могли змінити його бій;

- при виявленні під час стрільби ненормального відхилення куль. Перевірка бою пістолетів проводиться офіцерами або відмінними

стрілками в присутності військовослужбовців, за якими закріплені пістолети. Перевірка бою проводиться за сприятливих умов: в ясну погоду при відсутності вітру, або в закритому тирі, або на захищеній від вітру ділянці стрільбища.

Перевірка бою пістолета проводиться стрільбою на 25 м набоями одної партії. Стрільба проводиться по чорному колу вивірочної мішені діаметром 25 см, закріпленній на щиті висотою 1 м та шириною 0,5 м. Точкою прицілювання служить середина нижнього краю чорного кола або центр кола. Положення для стрільби — стоя з руки.

Для перевірки бою пристрільщик проводить підряд 4 постріли, ретельно та одноподібно прицілюючись. Після закінчення стрільби командир, керуючий перевіркою бою, оглядає мішень та по розташуванню пробоїн визначає кучність бою та положення середньої точки попадання.

Кучність бою вважається нормальною, якщо всі чотири пробоїни або три (при одній відірвавшійся) вміщаються в коло діаметром 15 см. Після цього визначається середня точка попадання (СТП) за чотирьма (трьома) пробоїнами і її положення відносно контрольної точки. При нормальному бої пістолета СТП повинна співпадати з контрольною точкою (КТ) або відхилятися від неї в любу сторону не більше чим на 5 см, вона повинна не виходити за межу малого кола перевірочної мішені.

Якщо СТП відхилилась від КТ більше ніж на 5 см, то пістолет передається збройовому майстру для відповідного пересування або заміни целіка: целік заміняється більш низьким (високим), якщо СТП вище (нижче); целік пересувається вліво (вправо), якщо СТП - правіше (лівіше) КТ.

Збільшення (зменшення) висоти целіка або його пересування вправо (вліво) на 1 мм міняє положення СТП у відповідну сторону на 19см.

Операційна карта. Перевірка прицільних пристосувань рпг-7.

Гранатомет, який знаходиться в підрозділі, повинен мати справні та перевірені прицільні пристосування.Перевірка прицільних пристосувань гранатомета проводиться:

- при надходженні його в підрозділ;

- після першої стрільби, а потім після кожних 3-5 стрільб;

- після ремонту гранатомета;

- після виявлення під час стріьби значних відхилень СТП від контрольнлї точки прицілювання.

Перевірка прицільних пристосувань гранатомета проводиться за допомогою призначеного для цієї цілі приладу.При перевірці оптичного прицілу маховичок температурної поправки встановлюється на знак "+", а хомутик механічного прицілу - на поділку 3.Приціл ПГО-7В перевіряється по мішені та віддаленій цятці.

Для перевірки прицільних пристосувань необхідно:

- встановити гранатомет на прицільному станку;

- встановити щит з мішенню вертикально по високу на віддаленні 20 м відРПГ;

- хрестоподібне натянути нитки в прорізах на торці приладу для перевірки прицільних пристосувань та вставити прилад в дульну частину гранатомета, так, щоб виступ приладу ввійшов повністю в виріз дульної частини стволу;

- навести гранатомет через канал стволу та отвір в приладу на верхнє коло мішені та надійна закріпити РПГ в станку, при цьому перехрестя мішені та приладу повинні співпадати:

- провести візування через прицільне пристосування.

При перевірці оптичного прицілу знак "+" розташований в верхній частині сітки повинен співпадати з маленьким перехрестям на верхньому колі мішені.При невиконанні цього потрібновиправити установку прицілу, для чого:

- викрутити кришку вивірочного гвинта по боковому направленні;вставити викрутку в шліц гвинта та провертати її до співпадання знака "+" з перехрестям мішені;

- вивинтити на 1,5-2 обороти 3 бічних гвинта на маховику температурної поправки та, притримуючи маховик в положенні "+" проти указівки на корпусі прицілу крутити вивірочний гвинт по висоті до співпадання знака "+" з перехрестям.

Після перевірки оптичного прицілу навинтити кришку та закрутити бічні гвинти.При перевірці механічного прицілу лінія прицілювання основної мушки не повинна виходити за межі нижнього білого прямокутника, а лінія прицілювання допоміжної мушки - за межі верхнього білого прямокутника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]