Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олин правильный отчёт№2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
109.06 Кб
Скачать

2.3.Примусове виселення та стягнення боргів

В продовж практики я була ознайомлена зі справою про примусове виселення та стягнення боргів. У першому випадку громадянин України – покупець, придбав будинок та земельну ділянку, що прилягає до нього, у іншого громадянина – власника, та оформив цю угоду як дрібну побутову угоду але на зареєстрував її у належному порядку (не зареєстрував у нотаріуса). Власник мав неповнолітнього сина, який проживав та був прописаний у цьому будинку, так, за заявою батька власника, з урахуванням цих факторів та на підставі закону, суд визнав цю угоду недійсною та постановив про повернення будинку та права на володіння неповнолітньому сину. Також у постанові йшлося про виселення покупця з цього будинку, повернення його та майна законному власнику. ДВС, як виконавчий орган мав виконати це рішення та дав покупцю на добровільне виселення 7 днів (згідно з законом).

У другому випадку громадянин України – боржник, взяв кредит в банку – стягувача, на придбання автомобіля, але зробив тільки перший внесок і у подальшому, встановлену договором суму, не сплачував. Банк звернувся до суду для вирішення цього питання, в наслідок чого суд постановив про конфіскацію автомобіля на користь банку та погашення решти суми боржником. ДВС у встановленому законом порядку вилучив майно (автомобіль) та передала його стягувачеві.

У обох випадках я була залучена до цих виконавчих дій.

Розділ ііі пропозиції, щодо удосконалення роботи рую, а саме дввс

Під час проходження навчальної практики мною було помічено декілька нюансів в роботі РУЮ. У майбутньому, на мою думку, було б не зайвим проведення реформування органів юстиції, створення та забезпечення належного виконання функцій по відношенню захисту прав, свобод та законних інтересів громадян. Для цього необхідно перебороти правовий нігілізм, щоб кожний громадянин відчув що його права не порушуються, а надійно захищенні. Також не менш важлива боротьба не тільки з корупцією в державних органах та установах, а й загально - усталеною думкою громадян про те, що за гроші можливо купити все, у тому числі і прихильність державної влади. Також хотілося б наголосити,на тому що робота держслужбовців оцінюється занадто низько. Недостатнє фінансування не дозволяє виконувати роботу в повному обсязі. Як говорив Григорій Сковорода, що людина із задоволенням та благоговінням повинна йти на роботу, і з не меншим задоволенням повертатися додому. Хочеться, щоб це стосувалося і роботи держслужбовців які працюють не покладаючи рук за мізерну зарплатню!

Отже, можна зробити висновок , що в роботі Управління Юстиції існують недоліки, але не через некомпетентність державних виконавців, а через систему в цілому. На даний момент державна політика не сприяє викорененню вад у роботі цих органів. Хотілося б вірити, що в найближчий час ця ситуація зміниться на краще!

Висновки

За час проходження учбової практики в Відділі Державної виконавчої служби Великоновосілківського районного управління юстиції мною були засвоєнні теоретичні питання та нормативні акти, які регламентують діяльність органів юстиції, було вивчено правове положення та завдання управління юстиції. Це відобразилося у тому, що була детально вивчена робота виконавчої служби: була виконана практична робота з виконавчими документами, ознайомлення з виконанням виконавчих проваджень та інше. Також було визначено значення органів юстиції у питаннях правової політики держави, охороні та захисті прав, свобод та законних інтересів громадян.

Управління юстиції має допомагати місцевим органам виконавчої влади, підприємствам та організаціям державного типу для вдосконалення правової роботи

Одним із найважливіших завдань в діяльності управління юстиції є забезпечення виконання судових рішень. Управлінням юстиції проводиться робота з поліпшення результативності роботи державної виконавчої служби. Здійснені організаційні заходи відносно забезпечення діяльності державної виконавчої служби, вдосконалення діючого законодавства, яке регулює порядок виконання судових рішень та інших органів, координації роботи державної виконавчої служби з правоохоронними органами.