Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Польща.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
168.45 Кб
Скачать

Польща продовжить допомагати Україні відновлювати сили після Чорнобиля (“Polskie Radio dla zagranicy”, Польща)

(на малюнку )Виктор Янукович и Бронислав Коморовский

Польща підключиться до програми ЄС, напрямленої на допомогу при будівництві нового бетонного саркофага атомної електростанції в Чорнобилі. Президент Польщі Броніслав Коморовський, який нині перебуває з візитом у Києві, заявив, що з польської сторони у відповідний фонд ЄС внесено півтора мільйона євро, але це буде не єдина форма допомоги від Польщі:

«Ми реалізуватимемо власними коштами програму, що активізує місцеві кола, органи місцевого самоврядування й націлені на процес планування розвитку інвестиції в трьох регіонах, постраждалих від катастрофи. Також ми продовжимо допомагати реабілітаційним центрам у рамках польської програми допомоги розвитку».

Польський президент також нагадав, що допомога Польщі в попередні роки для територій, забруднених чорнобильською катастрофою, склала 2,5 мільйони євро. «Солідарність має різні виміри, у тому числі чисто фінансові», – сказав Броніслав Коморовський.

Польща і Україна будуть карбувати монети до Євро-2012

  • Представники Національних банків України і Польщі сьогодні в рамках зустрічі обговорили питання карбування монет на честь проведення Євро-2012. Подібний проект може стати першим для Національних банків цих держав

  • Представники Нацбанку Україні під час зустрічі запропонували декілька концепцій дизайну пам'ятних монет. Сторони у результаті вирішили ще раз обдумати запропоновані варіанти дизайну монет і внести свої корективи. Після цього буде погоджено остаточний варіант їх зовнішнього вигляду.

  • Крім іншого, в рамках зустрічі представники Нацбанку обговорили час введення в побут пам'ятних монет. У підсумку було вирішено, що вони з'являться в Україні і в Польщі одночасно.

  • Між тим, наступна зустріч представників Національних банків держав запланована на травень 2011-го року.

Польща і Україна обрані для проведення УЄФА ЄВРО 2012

УЄФА оголосив про те, що господарями фінального турніру Чемпіонату Європи з футболу 2012 року будуть Польща і Україна.

Президент УЄФА Мішель Платіні оголосив переможця сьогодні у мерії Кардіффа в Уельсі перед представниками всіх організацій, що змагалися за право проведення.

Дванадцять членів Виконавчого комітету УЄФА, мали кожен один голос, а члени Італії та України не мали права брати участь у голосуванні.

Вже перше голосування принесло необхідну більшість - 50% плюс 1 голос – і спільна заявка Польщі й України отримала 8 голосів.

За результатами голосування, Польща й Україна були номіновані приймаючими країнами УЄФА ЄВРО 2012.

Оголошуючи приймаючі країни президент УЄФА сказав:

«Сьогодні Польща і Україна були обрані Виконавчим комітетом УЄФА для проведення матчів УЄФА ЄВРО 2012 і вони, безумовно, це заслужили. Однак немає тих, хто програв сьогодні, є лише заявки, які не виграли цього разу».

Він також віддав належне зусиллям і відданості всіх трьох організацій, що приймали участь в конкурсі на проведення престижного європейського футбольного турніру.

"Я не можу виразити в достатній мірі ті зусилля, які були зроблені, і ту пристрасть до футболу, яку ми бачили в усіх трьох заявках. Процес є даниною поваги до кожної з п'яти національних федерацій, які брали участь, політичній владі і футбольним вболівальникам, які надали таку величезну підтримку своїм заявкам", сказав Платіні.