Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОБ ПРОГР 24-26 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
295.94 Кб
Скачать

Посібники:

  1. Українське слово: Хрестоматія української літератури та літературної критики ХХ ст. / Упоряд. В.Яременко, Є.Федоренко: У 4 кн. – Кн.1, 2. – К.: Рось, 1994.

  2. Живиця: Хрестоматія укр. літ. ХХ ст.: У 2 кн. – Кн. 1 / За ред.М.М.Конончука. – К.: Твім інтер, 1998. – 720 с.

  3. Нові імена в програмі з української літератури. – К., 1993.

  4. Гроно нездоланих співців. – К., 1997.

  5. Єфремов С. Історія українського письменства. – К., 1995.

  6. Чижевський Д. Історія української літератури. – Тернопіль, 1994.

  7. Українська література: Хрест. нововведених творів за програмою 2002 року: У 3 част. / Автор-упор. Р.В.Мовчан. – Ч. 3 (9-11 кл.). – К.: Генеза, 2003. – 576 с.

  8. Живе слово. – Кн.1. – К., 1997.

  9. Програми педагогічних інститутів: Історія української літератури ХІХ-початку ХХ ст. для студентів спеціальності 02.19.00 – українська мова і література / Укл.П.П.Хропко. – К., 1993. – 116 с.

САМОСТІЙНА РОБОТА – це читання студентами художніх текстів (список додається).

Обов’язкові тексти для читання

М.Коцюбинський На віру. Харитя. Ялинка. Маленький грішник. Ціпов’яз. Андрій Соловійко, або Вченіє світ, а невченіє тьма. Дорогою ціною. Для загального добра. Відьма. Пе-коптьор. В путах шайтана. Лялечка. На камені. Цвіт яблуні. Під мінаретами. У грішний світ. Сміх. Він іде! Коні не винні. Intermezzo. Persona grata. Подарунок на іменини. Fata morgana. Тіні забутих предків.

Леся Українка Поетичні збірки: На крилах пісень. Думи і мрії. Відгуки.

Поеми: Давня казка. Роберт Брюс, король шотландський. Віла-посестра. Ізольда Білорука.

Драматичні поеми: Одержима. В катакомбах. Кассандра. Осіння казка. Лісова пісня. Камінний господар. Бояриня.

Проза: Над морем. Приязнь.

Статті: Малорусские писатели на Буковине. Новейшая общественная драма.

В.Стефаник Синя книжечка. Виводили з села. Стратився. Камінний хрест. Кленові листки. Катруся. Лесева фамілія. Новина. Діти. Сама-саміська. Осінь. Палій. Діточа пригода. Пістунка. Гріх. Марія. Сини. Моє слово.

О.Кобилянська Царівна. Банк рустикальний. Битва. За готар. Некультурна. Людина. Природа. Поети. Valse melancoligue. Impromtu phantasie. Рожі. Ніоба. Земля. У неділю рано зілля копала. Юда. Лист засудженого вояка до своєї жінки.

А.Тесленко За пашпортом. Хуторяночка. Мати. Любов до ближнього. У схимника. Радощі. Що з мене було? Школяр. “Истинно русский человек”. Страчене життя. Поганяй до ями! Немає матусі. Прощай життя! В тюрмі. На чужині. В пазурах у людини. Свій брат. Радощі.

С.Васильченко Мужицька арихметика. На чужину. Над Россю. Божественна Галя. Вечеря. Талант. На хуторі. Басурмен. Осінній ескіз. Приблуда. Дома. Вова. Авіаційний гурток. Олив’яний перстень. В бур’янах.

В.Самійленко Грішниця. Елегія. Найдорожча перлина. Вечірня пісня. Українська мова. На роковини смерті Шевченка. Вікно Тарасові Шевченку в день 26 лютого. На смерть Лесі Українки. Пам’яті Л.Глібова. Патріота Іван. Ельдорадо. Патріоти. На печі. Мрія бюрократа. Божий приклад. Людськість. Слова і думки. Діяч. Україна. Дума-цяця.

Б.Лепкий Орли. Мотря. В глухому куті. Гусій. Настя.

Збірки поезії: Стрічки. Листки падуть. Осінь. На чужині. В Тарасові роковини. Листи до Катрусі.

О.Олесь Айстри. Ой не квітни, весно. Чари ночі. Капітану Шмідту. Три менти. Ми не кинемо зброї своєї. Яка краса: відродження країни! О слово рідне! Орле скутий. Щороку. Рідна мова в рідній школі. Народе-страднику. Замовкніть всі: великий час прийшов. “Воля! Воля? Сниться може”. Лебідь. Чари ночі. Коли б я знав, що розлучусь з тобою. Люби, люби!.. Моїй матері. З журбою радість обнялась… Коли я вмер… По дорозі в Казку. Над Дніпром. Ніч на полонині.

М.Вороний Євшан-зілля. Ікар. До моря. Іван Франко. Серце музики (Пам’яті М.Лисенка). Чи зумієш? Старим патріотам. Легенда. Ти не любиш мене, ти не любиш мене. Vae victis. Найдорожчий скарб.

Зб. поезій: Співи старого міста. Елегії. Балади й легенди. Сонячні хвилини. Фата моргана. Гротески. За брамою раю. Разок намиста. З хвиль боротьби. De mortuis.

А.Кащенко За Кодацьким порогом.

А.Чайковський Сагайдачний.

Т.Бордуляк Дід Макар. Перший раз. Дай, Боже, здоровля корові.

О.Маковей Клопоти Савчихи. Вуйко Дорко. Мандоліна. Туга. Поза правом. Казка про Невдоволеного Русина. Як я продавав свої новели. Новітній плуг. Два ставки. Як Шевченко шукав роботи. Вдячний виборець. Кроваве поле. Ласка. Братання. Відмова.

Л.Мартович Лумера. Винайденай рукопис про руський край. Мужицька смерть. За межу. Хитрий Панько. Смертельна справа. Стрибожий дарунок. Квіт на п’ятку. Прощальний вечір. Грішниця. Народна ноша. Забобон.

М.Черемшина Зб. новел: Карби. Листки. Верховина.

Цикли: Село за війни. Парасочка. Посвяти В.Стефаникові.

В.Винниченко Зб.: Краса і сила. Романи: Сонячна машина. Слово за тобою, Сталіне!

П’єси: Чорна Пантера і Білий Ведмідь. Пригвождені. Дочка жандарма. Гріх. Між двох сил.

Публіцистика: Відродження нації.

М.Яцків У наймах. Красуня. Шкапа. В казармі. Мальований стілець. Дитяча грудь у скрипці. Журавлі. Де правда? Горлиця.

С.Черкасенко Лірика: В чаду кохання. Над річкою. Ніч. Шахтарі. Фабрика. Монолог. Божевілля. Моя Муза. Народ. Чи винні ми? Пісні крові. Не спіть. За рідний край. П’яні ритми. Діти міста. Сонце з України. Смутки. Рідна мова. Проза: Воронько. Яма. Балакуче весілля. Драматургія: Про що тирса шелестіла. Казка старого млина.