Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАКАЗ_КОНКУРС_ПРАВИЛА_2012.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
2.03 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України сумський державний університет витяг з наказу

05.01.2012р. м. Суми №13-І

З метою якісної організації та проведення конкурсного відбору серед студентів вищих навчальних закладів, які виявили бажання проходити військову підготовку за програмою офіцерів запасу за контрактом, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.01 № 866 “Про військову підготовку студентів вищих навчальних закладів за програмою офіцерів запасу”, спільних наказів Міністерства оборони України та Міністерства освіти і науки України від 20.06.03 № 400/192 “Про затвердження Положення про військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів” та від 11.11.04 № 531/857 “Про затвердження Інструкції про організацію підготовки офіцерів запасу з числа студентів вищих навчальних закладів”

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Правила прийому студентів ВНЗ до кафедри військової підготовки Сумського державного університету для проходження військової підготовки за програмою офіцерів запасу за контрактом у 2012 році (додаток 1).

2. Ректорам (директорам, начальникам) ВНЗ організувати інформування студентів щодо правил прийому на навчання за програмою офіцерів запасу за контрактом у 2012 року та до 30.03.2012 року подати до кафедри військової підготовки СумДУ завірені підписом ректора (директора, начальника) та печаткою ВНЗ списки студентів (копії в електронному вигляді), які виявили бажання проходити військову підготовку за програмою офіцерів запасу за контрактом, у встановленій формі та інші документи визначені в Правилах прийому.

3. Начальнику кафедри військової підготовки СумДУ з 17 по 30 квітня 2012 року організувати проведення конкурсного відбору студентів для проходження військової підготовки за програмою офіцерів запасу згідно з графіком. Студентам, які з поважних причин не змогли пройти вступні випробування у вищевказаний термін, дозволити, як виняток, проходження вступних випробувань з 9 по 13 липня 2012 року за окремим графіком.

До конкурсного відбору для навчання за програмою підготовки офіцерів запасу допустити студентів денної форми навчання ВНЗ відповідно до статті 11 Закону України "Про загальний військовий обов’язок і військову службу", які є громадянами України і придатні до військової служби за станом здоров’я та моральними і діловими якостями, та яким на початок військової підготовки не виповнилось 25 років, згідно затверджених ректорами (директорами, начальниками) ВНЗ списків встановленого зразка.

Особи жіночої статі можуть залучатись до військової підготовки за військово-обліковими спеціальностями, перелік яких визначений наказом Міністра оборони України від 26.10.2010 року № 545.

4. Відбір кандидатів покласти на відбіркову комісію.

5. Для розгляду апеляцій по результатам конкурсного відбору призначити апеляційну комісію.

6. Персональному складу відбіркової комісії конкурсний відбір організувати і провести у суворій відповідності до вимог спільного наказу Міністерства оборони України та Міністерства освіти і науки України від 11.11.04 №531/857 та Правил прийому.

До 9 квітня 2012 року узагальнити і затвердити списки, сформувати особові справи на кандидатів до участі у конкурсному відборі.

Не пізніше 30 липня 2012 року за результатами конкурсного відбору скласти рейтинговий список кандидатів для зарахування на навчання на кафедру військової підготовки, затвердити його на засіданні відбіркової комісії зі складанням і затвердженням відповідного протоколу.

Розробити проект наказу ректора Сумського державного університету про зарахування студентів на кафедру військової підготовки та організацію проходження військової підготовки за програмою офіцерів запасу за контрактом у 2012 році.

7. Контроль за виконанням даного наказу покласти на начальника кафедри військової підготовки СумДУ.

8. Наказ довести до ректорів (директорів, начальників) ВНЗ, студенти яких залучаються до участі у конкурсному відборі для проходження військової підготовки на кафедрі військової підготовки та до особового складу кафедри військової підготовки в частині, що їх стосується.

Р е к т о р А.В. Васильєв

Примітка:

З 01.02.2012 року кафедра військової підготовки при організації освітньої діяльності керується положеннями Постанови Кабінету Міністрів України від 01.02.2012 № 48 “Про затвердження Порядку проведення військової підготовки студентів вищих навчальних закладів за програмою підготовки офіцерів запасу”

Визначити таким, що втратили чинність, Постанову Кабінету Міністрів України від 26.07.01 №866.

Начальник кафедри

військової підготовки

полковник М.М.ЛЯПА

Додаток 1 до наказу

від 05.01.2012 №13-І

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор

Сумського державного університету

професор п/п ВАСИЛЬЄВ А.В.

«____»__________20____ р.