Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lantsyug_Khristi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
70.14 Кб
Скачать

Розділ 4

Логістика застосовує різні методи системного аналізу.

В аналізі логістичних систем основною формою моделі, що підлягає удосконаленню і насиченню даними з допомогою експертних оцінок, є дерево цілей.

Основною ціллю даного підприємства є збільшення обсягів продаж та прибутку (1). Для досягнення цього необхідно виконати ряд допоміжних цілей:

  • Розвиток торгової мережі у м. Бережани та Рогатин (2)

  • Відкриття нових представництв у м. Галичі, м. Долина (3)

  • Збільшення асортименту продукції (4)

  • Покращення логістичних схем (5)

Графічно це можна зобразити так :

Рисунок 3.3 – Дерево цілей

Цілі 2, 3, 4, 5 можуть бути поділені детальніше.

БЛВУМГ УМГ ”Прикарпаттрансгаз” широко використовує в своїй діяльності метод експертних оцінок, який полягає у застосуванні різних видів опитування з наступним оцінюванням і вибором найбільш кращого варіанту.

Для цього на підприємстві створюється спеціальна експертна комісія, яка аналізує результати опитувань споживачів та подає власну експертну оцінку.

Основним принципом діяльності БЛВУМГ УМГ ”Прикарпаттрансгаз”

є використання системного підходу тобто оптимізація матеріального потоку у межах як підприємства, так і його підрозділів. Максимальний ефект можливий при оптимізації або сукупного матеріального потоку від первинного джерела сировини до кінцевого споживача. При цьому всі ланки матеріального ланцюга, тобто всі елементи макро- та мікрологістичних систем повинні працювати як єдиний злагоджений механізм.

Одним з елементів логістичних систем є кадри, тобто персонал, який відповідально виконує свої функції. Логістичний підхід зміцнює суспільне значення діяльності у сфері управління матеріальними потоками, створює об'єктивні передумови для залучення в галузь кадрів з більш високим потенціалом праці. При цьому адекватно мають вдосконалюватись умови праці.

Підприємство БЛВУМГ УМГ ”Прикарпаттрансгаз” працює на перспективному ринку який динамічно розвивається. На сьогодні значної конкуренції на ринку пластикових вікон та вхідних дверей м. Бурштина та м. Рогатина немає через відсутність вагомих конкурентів. Це дозволяє підприємству вдало діяти на ринку вказаних міст не використовуючи значні комунікативні заходи та стимулювання щодо збуту продукції. Але перспективний ринок який розвивається приваблює до себе інших більш сильних виробників аналогічної продукції.

Для вдосконалення функціонування логістичного ланцюга на БЛВУМГУМГ”Прикарпаттрансгаз” можна запропонувати:

- скоротити втрати часу за рахунок ліквідації певних ланок у ланцюзі, зокрема застосовуючи прямі канали збуту (готова продукція - споживач), обминаючи оптових та роздрібних споживачів.

- адаптовувати логістичні системи до умов ринку. Поява великої кількості різноманітних товарів та послуг приводить до невизначеності попиту на них, зумовлює різкі коливання якісних і кількісних характеристик матеріальних потоків, що проходять через логістичні системи. В цих умовах спроможність логістичних систем адаптуватись до змін зовнішнього оточення є важливим чинником стійкого становища на ринку.

Отже, основне завдання логістичної системи - досягнення фірмою найбільшого прибутку. Для виконання загального завдання необхідно забеспечити з найменшими витратами максимальну пристосованість фірм до мінливої ринкової ситуації, збільшення їх частки товару на ринку та переваги перед конкурентами. Одним із загальних завдань логістики є створення ефективної інтегрованої системи регулювання матеріальних та інформаційних потоків і контролю за ними, що забеспечувало б високу якість постачання продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]