Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 счета, план счетов.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
146.43 Кб
Скачать

Заключення

Рух господарських засобів та їх джерел відобра­жається у формі двосторонніх змін в системі рахунків. Подвійний запис дозволяє з'ясувати, внаслідок яких операцій відбулися зміни певного виду засобів або їх джерел, звідки господарські засоби надійшли і куди вони були використані. Це дає змогу за допомогою системи рахунків як способу поточного бухгалтерського обліку одержувати безперервну інформацію про хід і результати господарської діяльності для потреб планування, і оперативного керівництва, контролю й аналізу.

При підготовці до семінару особливу увагу слід приділити класифікації бухгалтерських рахунків за структурою та призначенням. Необхідно навчитись відрізняти активні рахунки від пасивних та активно – пасивних і точно визначати який саме рахунок за структурою і призначенням має використовуватись для обліку окремих об’єктів бухгалтерського обліку.

Слід прослідити зв’язок між попередньою класифікацією об’єктів бухгалтерського обліку і системою рахунків, проаналізувати практичний зміст прийому подвійного запису і механізму складання бухгалтерських проводок