Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchyot.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
400.38 Кб
Скачать

2. Аналіз діючої системи технології на ват «хелз «укрелектромаш»

ВАТ «ХЕЛЗ «Укрелектромаш» є найбільшим виробником асинхронних електродвигунів і широкого модельного ряду електронасосів побутових в Україні.

Сьогодні основна продукція ХЕЛЗ «Укрелектромаш» - одно- і трифазні асинхронні електродвигуни з ВВВ 71-100 мм, потужністю від 0,37 до 4 кВт і частотою обертання від 750 до 3000 об / хв. Підприємство випускає більше 5000 конструктивних, електричних і кліматичних виконань електродвигунів, призначених для використання в усіх галузях промисловості і аграрного комплексу: у металургії, верстатобудуванні, атомній енергетиці, будівництві, річковому і морському флоті, легкої та харчової промисловості, на тваринницьких і птахівничих комплексах і т . д.

Іншим важливим напрямком діяльності ХЕЛЗ «Укрелектромаш» є виробництво широкого асортименту побутових електронасосів і автоматичних насосних станцій. Завод здійснює серійний випуск:

  • відцентрових поверхневих електронасосів (серія БЦ);

  • відцентрових заглибних дренажних електронасосів (серія БЦПО);

  • струменево-відцентрових, самоусмоктувальних електронасосів (серія БЗЦ);

  • вихрових електронасосів (серія ВБ);

  • побутових автоматичних насосних станцій (серія БАНУ).

Продукція виготовляється на високопродуктивному вітчизняному та імпортному обладнанні з застосуванням сучасних технологічних процесів.

Для того, щоб за допомогою реклами зайняти вигідне положення на ринку, підприємству необхідно розміщувати в ній дані про технічні показники продукції.

Що стосується класичних позицій вироблених ХЕЛЗом, то їхні технічні параметри вже давно відомі операторам на ринку й перебувають у трійці лідерів після Могильова й «Уралелектро».

Якісні характеристики, які в першу чергу цікавлять споживачів, можна розписати в наступному порядку:

1. Якість використовуваних підшипників;

2. Відсутність перегріву двигуна при навантаженні;

3. Відсутність люфту вала;

4. Запобігання втрат холостого ходу;

5. Запобігання в робочому режимі зниження потужності двигуна.

Під час проведення рекламної кампанії підприємство ВАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш» використовує наступні носії реклами:

  • електронні (інтернет);

  • бумажні (листівки, буклети).

ВАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш» має власний сайт. Це дуже важливо, тому що продукція, що виготовляє завод є досить складною. А на сайті інформацію про властивості товару можна викласти більш повно і детально. До переваг використання цього виду носія реклами також можна віднести достатньо низьку вартість і можливість масового охвату аудиторії.

До переваг використання буклетів та листівок можна віднести:

  • повноту і яскравість демонстрації всіх якостей і властивостей пропонованої продукції;

  • детальний опис характеристик і цін товару;

  • довгостроковий характер реклами;

  • можливість багаторазового використання;

  • невисоку вартість;

  • можливість поштової розсилки та роботи з прямими споживачами;

  • можливість застосування до всіх груп товарів.

Підприємство також має в своєму розпорядженні власну наукову базу - спеціальне конструкторське бюро, що є головною організацією з сертифікації та типовим випробуванням не тільки в Україні, а й у країнах СНД і Балтії.

З грудня 2002 року на Харківському електротехнічному заводі "Укрелектромаш" функціонує система контролю якості, що відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2000. На всю продукцію є українські та російські сертифікати відповідності та патенти.

Це дуже важливий фактор, що впливає на імідж підприємства, так як наявність цих документів викликає довіру у споживача, а отже, впливає на збут продукції.

Для того, щоб інформація про товар, що пропонується, зацікавила клієнта, маркетологи повинні послідовно виконувати ряд заходів в розробці рекламної кампанії:

  • зібрати точну й достовірну інформацію про товар;

  • зібрати всі нормативні документи, згідно з якими виготовляється товар;

  • перелічити комплектуючі, з яких складається товар;

  • перелічити технічні характеристики товару;

  • зібрати інформацію про технологію виробництва й умови експлуатації продукції.

Послідовність використання технічної інформації розглянемо на прикладі центробіжного погружного насосу БЦПО 2.2.

Насоси побутові відцентрові погружні БЦПО 2.2 призначені для перекачування чистої або забрудненої води з вмістом дрібних механічних домішок до 2% від обсягу води, при цьому лінійні розміри домішок не повинні перевищувати 3 мм. Також насоси можуть застосовуватися для відкачування води з плавальних басейнів, колодязів, погребів, пониження рівня грунтових вод.

Технічні характеристики насосу:

  1. Тип насоса – побутовий;

  2. Потужність, кВт - 0,9;

  3. Напір, м nom / max - 10/22;

  4. Продуктивність, м3/год nom / max - 7,92 / 10,1;

  5. Маса, кг - 9,8 (БЦПО 2.2) / 10,5 (БЦПО 2.2)

  6. Максимальна робоча глибина – 3 м;

  7. Номінальна напруга – 220 В.

Умови експлуатації заглибних насосів:

  • температура води, що перекачується - 1-35о С;

  • температура повітря - 1-45о С;

  • вміст твердих механічних домішок у воді - не більше 2%.

Габаритно-установчі розміри насосу представлені в Додатку Д.

Насос побутовий відцентровий погружний осушувальний складається з електродвигуна, насосної частини, конденсаторної коробки, виконаних у вигляді моноблоку.

Електродвигун виконаний на підшипниках кочення, герметично відокремлений від рідини, що перекачується масляним затвором, ущільнювальною манжетою, торцевим ущільненням, кільцями. У конденсаторної коробці встановлено робочий конденсатор і захисне реле. Кришка конденсаторної коробки має вводи шнура живлення і кабелю поплавкового вимикача.

Підставою насоса служить диск, за допомогою якого насос може встановлюватися на дно водойми. Для відділення твердих часток з води, що перекачується розміром більше 3 мм встановлені фільтруючі сітки.

Поплавковий вимикач в насосі призначений для автоматичного включення насоса при досягненні відкачуваною водою рівня критичного значення (рівень «затоплення») і вимикання при зниженні рівня води до мінімального рівня експлуатації (рівень «відкачування»).

Серед перелічених технічних характеристик, на яких необхідно робити акцент в розробці рекламної кампанії найважливішими є:

  1. Потужність, так як це показник, за допомогою якого можна оцінити ефективність експлуатації насосу, тобто на скільки інтенсивно буде здійснена робота та скільки енергії буде спожито.

  2. Продуктивність. За допомогою цього показника можна визначити, який обсяг рідини буде подано насосом за одиницю часу.

  3. Напір, так як це показник, за допомогою якого можна бачити висоту, на яку може бути піднятий 1 кг рідини, що перекачується за рахунок енергії, що надає їй насос.

Необхідно звернути увагу і на процес виробництва насосу, який займає багато часу. Отже нераціонально використовується час на деякі операції. Це свідчить про те, що необхідна раціоналізація виробничого процесу для зниження трудомісткості та збільшення обсягу виробництва продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]