Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_rekomen_-Ekonom_p-tva.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
149.5 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника

ПОЛОЖЕННЯ

по виконанню курсової роботи

з дисципліни

«Економіки підприємства»

Галузь знань: 0306 «Менеджмент і адміністрування»

Напрям підготовки: 6.030601 «Менеджмент»

Розглянуто і затверджено

На засіданні кафедри

(протокол № 1

від «25» січня 2012 р.

Івано–Франківськ

2012

Укладачі: к.е.н., доцент кафедри менеджменту і маркетингу Михайлів Г.В.

Завідувач кафедри

менеджменту і маркетингу Романюк М.Д.

1. Мета та завдання курсової роботи

Виконання курсової роботи з курсу “Економіка підприємства” є складовою навчального процесу.

Мета курсової роботи – сприяти розвитку творчих навичок студентів , закріпити, поглибити і узагальнити теоретичні знання, набуті студентами у процесі вивчення курсу, і виробити вміння застосовувати їх при практичному вирішенні питань економіки підприємства.

У процесі виконання курсової роботи студент повинен самостійно знайти та вивчити літературу з обраної теми, узагальнити кращий вітчизняний та зарубіжний досвід діяльності підприємств, здійснити відповідний аналіз статистичних даних роботи підприємства , показати вміння вирішувати економічні завдання, застосовувати теоретичні положення у вирішенні конкретних питань економіки підприємства.

Виконання курсової роботи має сприяти глибшому засвоєнню студентами дисципліни “Економіка підприємства”, спонукає ґрунтовно вивчати законодавчі акти з питань економічних відносин, статистичні щорічні видання, спеціальні наукові видання, у яких розглядаються теоретичні та практичні аспекти діяльності підприємств у сучасних умовах. У процесі написання курсової роботи студент повинен здійснити аналіз основних техніко-економічних показників господарювання, самостійно виконати економічні розрахунки, виявити резерви виробництва і на цій основі обґрунтувати заходи щодо підвищення ефективності діяльності підприємства.

2. Загальні вимоги до курсової роботи

Курсова робота – це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає змогу оцінити якість знань студента, його вміння застосовувати їх на практиці.

Курсову роботу студент повинен виконувати на основі ретельного вивчення й узагальнення передового досвіду господарювання, висвітленого в літературних джерелах, обов’язкового використання статистичних даних, наведених у науковій літературі, періодичній пресі та статистичних щорічних виданнях. Студент має навчитися підбирати літературу, самостійно її аналізувати та узагальнювати.

Студенти денної форми навчання по можливості, а студенти заочної форми навчання обов’язково повинні виконувати курсову роботу на матеріалах конкретного підприємства.

Результати дослідження потрібно викласти у вигляді висновків і пропозицій.

Обсяг курсової роботи – 30 – 35 рукописних аркушів стандартної форми.

3. Вибір теми курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми.

Студенти денної форми навчання обирають тему курсової роботи за власним розсудом, але відповідно до тематики курсових робіт, визначеної кафедрою економіки та підприємництва університету. Ця тематика щороку переглядається і доповнюється. Теми курсових робіт студентів в межах потоку даної спеціальності не повинні повторюватися.

Вибираючи тему курсової роботи, студент має врахувати: її наукову та практичну значущість, наявність необхідних матеріалів, що стосуються теми курсової роботи, та можливостей особисто ознайомитися з обраним об’єктом дослідження.

Студенти заочної форми навчання вибір теми курсової роботи здійснюють з урахуванням своєї практичної діяльності, можливостей використання матеріалів підприємств та організацій, де вони працюють, але також згідно з тематикою, визначеною кафедрою економіки та підприємництва.

У окремих випадках можуть затверджуватися теми курсових робіт за пропозицією студентів, якщо є база для її виконання і тема, що пропонується відповідає навчальній програмі курсу. Якщо студент обрав тему, не визначену кафедрою, він повинен написати про це заяву на ім’я завідувача кафедри економіки та підприємництва. У заяві слід зазначити назву обраної теми та обґрунтувати її вибір. Без погодження з кафедрою вільний вибір теми не дозволяється.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]