Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LABORATORNA_ROBOT6.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
3.2 Mб
Скачать

Лабораторна робота № 6 Придбання товарно-матеріальних цінностей та розрахунки з постачальниками

Мета: відобразити в системі «1С: Підприємство 8.2. Управління виробничим підприємством»оформлення договірних зобов’язань з постачальником товарів, формування заказів на закупівлю необхідного переліку товарів, проведення безготівкових розрахунків з постачальником, оформлення оприбуткування товарів та відображення податкових зобов’язань.

Хід роботи

Для виконання даної лабораторної роботи ввімкніть інтерфейс «Управление закупками».

5.1. Далі необхідно виконати настроювання облікової політики для Вашої організації через використання регістрів відомостей.

Основна задача регістру відомостей – зберігати суттєву для прикладної задачі інформацію, склад якої розгорнутий за певною комбінацією значень та при необхідності розгорнути в часі.

Далі необхідно провести настроювання за різними напрямками.

Регістр відомостей "УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (НАЛОГОВЫЙ УЧЕТ)" (ОПЕРАЦИИ – РЕГИСТР СВЕДЕНИЙ – УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (НАЛОГОВЫЙ УЧЕТ) (рис. 6.1).

Рис. 6.1.Настроювання «УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (НАЛОГОВЫЙ УЧЕТ)»

Призначений для зберігання інформації про облікову політику організацій для цілей податкового обліку.

Регістр відомостей "УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (БУХГАЛТЕРСКИЙ УЧЕТ)" (ОПЕРАЦИИ – РЕГИСТР СВЕДЕНИЙ – УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (БУХГАЛТЕРСКИЙ УЧЕТ)) (рис. 6.2).

Рис. 6.2.Настроювання «УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (БУХГАЛТЕРСКИЙ УЧЕТ)»

Даний регістр призначений для зберіганняінформаціїпрооблікову політику організацій для цілей бухгалтерського обліку.

Регістр відомостей "УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (ОБЩАЯ ДЛЯ РЕГЛАМЕНТИРОВАННОГО УЧЕТА)" (ОПЕРАЦИИ – РЕГИСТР СВЕДЕНИЙ – УЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (ОБЩАЯ ДЛЯ РЕГЛАМЕНТИРОВАННОГО УЧЕТА)) (рис. 5.3).

Рис. 6.3.НастроюванняУЧЕТНАЯ ПОЛИТИКА (ОБЩАЯ ДЛЯ РЕГЛАМЕНТИРОВАННОГО УЧЕТА)

Призначений для зберігання інформації про найбільш загальні параметри регламентованого обліку, які застосовуються до бухгалтерського, податкового і міжнародного обліку.

6.2. Заповненнядовідника номенклатури

Попередньо необхідностворити групу, в якої буде міститися інформація про номенклатурні позиції Вашої організації (ЗАКУПКИ – НОМЕНКЛАТУРА). Для цього використаємо кнопку (Створення нової групи) та заповнимо назву групи так, як вказано на рис. 6.4.

Рис. 6.4. Створення номенклатури організації ЧП «РоманС»

Довідник Номенклатури призначений для зберігання інформації про товари, комплекти, набори, продукцію, тару, що повертається матеріали, послуги. Жорсткого розподілу на такі категорії немає, виділяють лише послуги, комплекти та набори. При описі об'єкта номенклатури в довідниковій системі окрім назви необхідно визначити ряд додаткових властивостей. Частина з них буде в подальшому використовуватися в якості значень за замовчуванням при підстановці в реквізити документів, тобто такі властивості задаються не жорстко і можуть бути перевизначені в будь-який момент.

За допомогою кнопки (Додати) заповніть наступні номенклатурні позиції: килимок для миші, комп’ютер, маніпулятор миша.

При створенні кожного елемента даного довідника необхідно заповнити закладки, які відображають основну характеристику цього елемента.

Так, на закладці «Единицы» вказують дані про одиниці виміру номенклатури. Кожна позиція номенклатури характеризується базовою одиницею виміру. Крім базової одиниці виміру, позиція номенклатури може мати необхідну кількість інших одиниць вимірів (упакувань) (рис. 6.5).

Всередині цієї групи створіть ще дві групи “Товари” та “Послуги”. Увійдіть до групи “Товари” та створіть нову строку (елемент), та заповніть реквізити товару згідно до рис. 19, послідовно переходячи до кожної закладки. Після того, як у закладці “Цены” буде вказана ціна товару натисніть кнопку “Записать”. Відразу у формі з правої сторони стануть активними ще декілька кнопок. Натисніть кнопку “Заполнить”. У базі 1С вже закладена націнка на типи цін, тому при натисненні на кнопку “Заполнить, заповнюється таблична частина з цінамичотирьох типів (закупівельним, дрібнооптовими, оптовими та роздрібними). Збережіть зроблені зміни.

Рис. 6.5. Вікно створених груп «Товари» та «Послуги»

Аналогічно у тій самій групі “Товари” створіть ще шість рядків з товарами та цінами у відповідності до рис. 6.6 - 6.9. Усі інші реквізити залишаються такими як на рис. 7

Зауваження!!! Ви можете створювати свої товари, але кількість товарів повинна залишитись такою як в лабораторній роботі.

Рис. 6.6. Заповнення закладки «Единицы» товару «ПрихожаяКристофф»

Кожна одиниця виміру (упаковка) має свій коефіцієнт перерахунку щодо базової одиниці. Одиниця виміру має свій штрих-код і свою вагу.

Одна з одиниць вимірювання визначається у формі позиції номенклатури, як одиниця зберігання залишків. У цій одиниці виміру зберігаються залишки товарів у регістрах. Одиниця зберігання залишків використовується як одиниця вимірювання за замовчуванням при підборі позицій номенклатури в документ. У той же час конфігурація дозволяє виписувати в документах позиції номенклатури в будь-якій одиниці виміру з числа введених для даної позиції.

Інформацію в звітах можна виводити як у базовій одиниці виміру, так і в одиниці зберігання залишків.

Для зберігання даних про одиниці вимірювання в конфігурації існує довідник "Единицыизмерения", який підлеглий довіднику "Номенклатура". При заповненні інформації про одиницю виміру використовується довідник "Классификаторединицизмерения". В цій довідник заноситься загальний список одиниць вимірювання, який використовується компанією.

Закладка «По умолчанию» міститьреквізити, значення яких буде використано в системі в якості значення за замовчуванням при оформленні даного елемента. В даному випадку – це ставка ПДВ (рис. 6.7).

Рис. 6.7. Заповнення закладки «По умолчанию» товару

На закладці «Дополнительные» необхідно вказати «Вид воспроизводства» (рис. 6.8). Ряд позицій номенклатури може бути на підприємстві одночасно як такими, що закупаються, так й виробляються. Значенням реквізиту може бути один з двох варіантів: виробляється, закупається.

Рис. 6.8. Заповнення вкладки «Дополнительные»

Рис. 6.9. Продукція організації ЧП «РоманС»

Для того, щоб заповнити інші однотипні елементи довідника, необхідно скористатися можливістю створення шляхом копіювання ( ).

Після створення всіх елементів можна продивитися інформацію про введені характеристики позицій номенклатури. Для цього необхідно встановити курсор на необхідну позицію номенклатури, натиснути на кнопку "Перейти"та вибрати необхідний пункт меню.

Додатково в картці номенклатури можна зберігати посилання на довільні файли зображення (наприклад, вид етикетки). Одне з зображень можна використовувати як цінник.

Для того щоб показати зображення в списку номенклатури, достатньо натиснути на кнопку "Показатьизображение". Длятого,щобприбрати зображення, требанатиснутинакнопку "Убратьизображение". Зображення товару можнапереглянути і припідборіпозиційноменклатури. Зелементомноменклатури можназв'язатидовільну кількість файлів.Доступдо перелікуприкріпленихфайлів здійснюється при натисканні на пункт меню «Файлы».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]