Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОФІЛАКТИЧНА ПРОГРАМА Дубовик Вікторії.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
230.4 Кб
Скачать

Тур 4 «Правова ситуація»

1. 10-класник Андрій К. побив у роздягальні Сергія П., учня 8 класу. Сергій був травмований. Його батьки звернулися до суду. Суд оголосив рішення: Андрія К. позбавити волі строком на 2 роки згідно зі ст. 206 ККУ, але на підставі ст. 46 цього ж кодексу дати відстрочку виконання вироку на 1 рік 6 місяців. Якими мотивами керувався суд? (Гуманними, це було вперше, юнак розкаявся в скоєному; він був неповнолітнім. Суд виявив довіру).

2. Під час перерви учень 8 класу Ігор штовхнув Петра, і той упав на сходи й ушкодив хребет. Батьки Петра подали позов до суду. Яке рішення має ухвалити суд? (Зобов’язати батьків Ігоря відшкодувати витрати на лікування Петра).

3. Часто учні скоюють дрібне хуліганство: вчиняють бійки, розпивають спиртні напої, з’являються в нетверезому стані в громадських місцях, чіпляються до перехожих, лаються. Які заходи адміністративного впливу можна застосувати до неповнолітніх та дорослих за перелічені правопорушення? (Штрафи, виправні роботи з відрахуванням 20% заробітної платні, виправні роботи від 1 місяця до 1 року).

4. Андрію на 16-річчя подарували мотоцикла. Не отримавши посвідки на керування мотоциклом, він через тиждень вирішив обкатати його, узявши сусідського хлопчика. Коли вони під’їхали до містка, де стояв знак „Заборонено”, Андрій не зупинився, а виїхав на міст. Раптом щось тріснуло, і хлопці з мотоциклом упали в річку. У результаті падіння Андрій отримав кілька синців, а хлопчика в тяжкому стані доставили в лікарню.

1. Андрій мав право мати у своїй власності мотоцикла.

2. Керувати мотоциклом не мав права, оскільки у нього не було посвідки водія.

3.Андрія можна притягти до кримінальної відповідальності, оскільки неповнолітні несуть кримінальну відповідальність із 16 років.

Тур 5 «Конкурс вболівальників»

Жаргон”

Подумайте, як на „шкільному діалекті” звучать

двійка кінець навчального року

перша парта відмінники

учительська виклик до директора

хлопці на перерві остання парта

їдальня контрольна робота

Тур 6 «Агітатори»

За 2-3 хв. представники команд мають виступити з короткими промовами перед товаришами і переконати їх у шкідливості алкоголю, тютюну, наркотиків для підлітків.

Підведення підсумків, визначення переможців.