Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика бакалавр 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
150.53 Кб
Скачать

3. Зміст виробничої практики спеціальності 6.03050701 "Маркетинг"

Тема 1. Загальні відомості та характеристика

Суб'єкта господарської діяльності.

  • назва, юридична адреса;

  • форма власності (приватне, державне, колективне);

  • належність капіталу підприємства (національне, іноземне, спільне);

  • правовий статус підприємства (одноособове підприємство, повне товариство, командитне товариство, товариство з обмеженою відповідальністю, АТ);

  • галузева належність згідно класифікації;

  • розміри і сукупність характерних ознак;

  • види діяльності підприємства (спеціалізація);

  • номенклатура виробів, види робіт або послуг, які надає підприємство;

  • методи організації виробничого процесу (потоковий, непотоковий);

  • тип виробництва (одиничне, серійне, масове);

  • юридичне оформлення відкриття підприємства.

Коротка характеристика документів, що використовувались для його реєстрації як юридичної особи (статут, положення тощо...). Аналіз основних етапів юридичного оформлення діяльності підприємства - об'єкта виробничої практики.

Тема 2. Організація роботи підприємства

Склад служби маркетингу на підприємстві. Неінтегровані та інтегровані маркетингові структури. Типові моделі побудови інтегрованих маркетингових структур: функціональна, товарна, орієнтована на групи споживачів, орієнтована на території, матрична. Змішані форми побудови маркетингових структур.

Формування концепції організації маркетингу підприємства, визначення цілей та завдань діяльності відділу маркетингу, формування його організаційної структури, розподілення функцій між окремими виконавцями, добір кадрів, розроблення та запровадження системи стимулювання праці, контроль. Система інформаційного забезпечення процесу управління. Схема документообігу для вхідних, вихідних та внутрішніх документів. Перевірка раціональності створеної організаційної маркетингової структури та пропозиції щодо її вдосконалення.

Тема 3. Маркетинг в різних сферах господарювання

Тема 3.1. Маркетинг на виробничому підприємстві

Зміст маркетингової діяльності з дослідження ринку на виробничому підприємстві. Вивчення споживачів, товарів і конкурентів. Визначення цільового ринку. Оцінювання доступності та потенціалу ринку. Класифікація продукції (товарів, робіт, послуг) на підприємстві відповідно до відомих класифікаційних ознак. Аналіз асортименту продукції (товарів) за показниками широти, глибини, насиченості, стійкості, гармонійності. Оцінка упаковки продукції. Оцінка маркетингових заходів підприємства стосовно окремої продукції (товарів, робіт, послуг) залежно від етапу їх життєвого циклу, конкурентоспроможності продукції (товарів, робіт, послуг) підприємства. Аналіз цінової політики підприємства. Визначення конфігурації каналів розповсюдження продукції підприємства. Оцінка типу маркетингової системи розповсюдження підприємства, її переваги та недоліки. Визначення стратегії охоплення ринку, яку застосовує підприємство. Вивчення практики організації діяльності комунікаційної служби підприємства, її типу та структури (за умови її наявності на підприємстві). Характеристика форм та методів стимулювання продажу продукції, особливості здійснення рекламної діяльності, паблік рілейшинз, виставково-ярмаркової діяльності та інших елементів комунікаційної політики.

Оцінка практики організації маркетингових досліджень на підприємстві (застосовувані методи, інструментарій, об'єкти дослідження, завдання, які були вирішені за допомогою досліджень). Висновки та пропозиції по вдосконаленню маркетингу на об’єкті дослідження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]