Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка частина 1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
339.97 Кб
Скачать

2.1.2 Завдання на практичну роботи

  1. Робота з програмами стиснення даних.

Для роботи з архівами продивіться відео урок archive.avi та виконайте представлені в уроці дії або проробіть пункти 4.1-4.7.

Створити архів з назвою My_archive в якому містяться такі файли 1_for_archive.doc та 2_for_archive.doc. Для створення архіву необхідно виділити всі файли, які потрібно додати до архіву натиснути праву клавішу миші та вибрати пункт меню add to archive… У вікні, що зявилось у полі Archive name вести назву та натиснути кнопку Ok.

Створити окремі однойменні архіви файлів 1_for_archive.doc та forest.jpg порівняти якість стиснення. Для створення однойменного архіву в меню виберіть команду «add to “<назва файлу.rar>”».

Додати в існуючий файл My_archive файл 3_for_archive.doc. Додати в існуючий архів файл можна двома способами вибравши команду з меню add to archive… У вікні, що зявилось у полі Archive name вести назву необхідного архіву та натиснути кнопку Ok. А просто перетягнути файл до архіву.

Розпакувати файли з архіву My_archive в окрему папку Re_archive. Для розпакування у контекстному меню виберіть команду Extract files… та ведіть адресу куди розпаковувати або ведіть назву папки для створення і розпакування в неї.

Створити архів з назвою My_archive в якому містяться такі файли 1_for_archive.doc та 2_for_archive.doc. з вилученням файлів. Для створення архіву повторіть дії пункту 4.1, але перед тим як натиснути кнопку Ok поставте галочку напроти Delete files after archiving.

Зі створеного архіву розпакувати файл 2_for_archive.doc. Відкрийте вікно архіву та з контекстного меню файлу який треба розпакувати виберіть команду Extract without confirmation.

Додати до багатотомного архіву файл object2.avi для запису на дискету. Для створення архіву повторіть дії з пункту 4.1 вибравши у полі Split to volumes, bytes дискету (3.5).

2. Робота з антивірусною програмою:

З’ясуйте, яка антивірусна програма встановлена на робочому комп’ютері.

Визначте основні можливості антивірусної програми.

Необхідно перевірити комп’ютер на наявність вірусів: увесь об’єм пам’яті, окрему папку, окремий локальний диск.

У якому вигляді антивірусна програма надає інформацію про перевірку комп’ютера.

Які дії виконує програма у разі знаходження заражених файлів?

3. Робота з програмою для відновлення даних.

Відновіть дані з флешки після форматування. Програму для відновлення оберіть самостійно, попередньо ознайомившись з сучасними можливостями відновлення. У звіт запишіть послідовність дій для відновлення.

2.1.3 Зміст звіту

  1. Тема практичної роботи.

  2. Мета практичної роботи.

  3. Короткий хід виконання практичної роботи.

  4. Відповіді на контрольні запитання.

  5. Висновок по виконанню практичної роботи.

2.1.4 Контрольні запитання

    1. Програми стиснення даних. Приклади. Призначення.

    2. Що таке архівація? Що таке архівний файл?

    3. Програма WinRAR.

  1. Що таке вірус та антивірус?

  2. Які різновиди вірусів ви знаєте?

  3. Які різновиди антивірусних програм ви знаєте?

  4. Як відновити дані з відформатовано носія.