Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТМФВ.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
21.83 Кб
Скачать

Довідка про стан викладання фізичної культури в Заболотській зош I-III Ступенів

В Заболотській ЗОШ I-III Ступенів навчається 66 учень. З 1 по 9 клас введено по 3 уроки фізичної культури на тиждень, з 10 по 11 – 2 уроки. В школі працює один вчитель фізичної культури: Колесник М.І

В школі функціонують такі спортивні секції: настільного тенісу. Більше двадцяти дітей займається в секції.

Школа займає призові місце з розвитку фізичної культури і спорту, а також є постійним призером обласних змагань з настільного тенісу.

Звіт

Про проходження педагогічної практики

студента 32 групи факультету фізичного виховання і спорту

Столяра Юрія Володимировича

Проходив педагогічну практику в Заболотській ЗОШ I-III Ступенів

з 13 лютого по 16 березня 2012 року на посаді вчителя фізкультури.

Під час практики самостійно провів 15 залікових уроків з фізичної культури у 8 класі. Я провів психологічні дослідження, вивчив інтереси, здібності, індивідуальні особливості і нахили школярів, допоміг учням розкрити свій потенціал та підвищити власну самооцінку, враховував досвід цієї роботи у практичній діяльності.

Допомагав проводити класному керівнику різні виховні заходи, деякі виховні заходи провів самостійно.

Протягом практики допомагав класному керівнику 8 класу в організації і проведенні виховної роботи з учнями, проводив з ними цікаві бесіди, диспути на різні теми, виховні години відповідно до плану виховної роботи.

Педагогічна практика в школі мені дуже сподобалася. Працюючи з дітьми, я багато чому навчився, що стане у пригоді у моїй подальшій роботі.

Педагогічний аналіз уроку фізичної культури

Розділ І

Урок проводився у Заболотській ЗОШ I-IIIступенів у спортивному залі.

За списком у класі 21 учень, всі учні були присутні. Були тимчасово звільнені учні.

Вчитель, який вів урок: Колесни Микола Іванович

Спостереження велося за: Янченко Юрієм

Завдання уроку:

1. Удосконалити тактику командних дій у нападі.

2.Закріпити тактику індивідуальних дій без м’яча у захисті.

3.Вивчити тактику групових дій у захисті.

4.Вивчити тактику командних дій у захисті.

Матеріально-технічні умови:

Перед уроком фізичної культури було добре підготовлене місце для заняття, а саме: приміщення було прибране та провітрене, вчителем попередньо було перевірено інвентар та техніки безпеки під час заняття. Повідомив про те, що перед виконанням будь-якої роботи потрібно питати дозволу вчителя.

Готовність педагога та учнів до уроку:

Підібрані засоби відповідали завданням уроку. Послідовність вправ, що застосовувались на уроці, була доцільна й практично реалізована. Вчитель добре підібрав методи та методичні прийоми навчання, виховання, організації та оцінки діяльності учнів.

Підготовка до уроку помічників:

Роль помічників виконували 3 учні, що були заздалегідь проінструктовані. Ці учні володіють знаннями та вміннями організаційно-методичного характеру, умінням страхувати; знаннями правил ігор, вимог до установки приладів.

Розділ ІІ

Тип, завдання і побудова уроку:

Аналізований урок у системі уроків запланований на II семестр. Вчитель дуже чітко сформував завдання, які намагався виконати протягом уроку. Учні 9-го класу мали змогу закріпити та удосконалити пройдений матеріал та добре засвоїти новий. Структура уроку відповідає його типу, завданням і змісту.

Розділ ІІІ

Зміст уроку:

Зміст уроку відповідав програмному матеріалу даного класу. Вчитель застосовував принцип індивідуалізації. Під час вивчення нового матеріалу вчитель спирався на вже вивчений матеріал, також він контролював засвоєння навчального матеріалу. Вчитель забезпечив доступність завдань, врахував можливості учнів, чергував легкі вправи з важкими.

Розділ ІV

Методи навчання і виховання:

Вчитель вміло підібрав необхідні методи, враховуючи завдання уроку, особливості навчального матеріалу, умови проведення занять, етап навчан­ня, підготовленість учнів, їх вік і стать. Користувався методом слова, показу, пояснення.

Розділ V

Поведінка вчителя:

На початку уроку вчитель активізував, мотивував учнів, створив позитивний емоційний настрій, повідомив завдання уроку. Взагалі, вчить володіє вмінням керувати навчальним процесом.

Розділ VІ

Поведінка учнів:

Учні усвідомлюють поставлені завдання вчителем на уроці фізичної культури,свідомо та якісно використовують свої вміння та навички,стрімко вирішують проблемні ситуації. Під час виконання завдань уроку здійснюють самооцінку та самоконтроль.

Розділ VІІ

Результати уроку:

Під час проведення уроку фізичної культури вирішуються всі поставленні завдання. Засвоєння навчального матеріалу відбуваються на належному рівні. Реалізуються освітні,виховні,оздоровчі завдання уроку.

Розділ VІІІ

Висновки і пропозиції:

Під час підведення підсумків уроку спостерігається ряд позитивних моментів,завдяки яким учні вдосконалюють свої навички,їм цікаво знаходитися на уроці та виконувати вказівки вчителя. Зауважень та недоліків під час проведення уроків з фізичної культури не спостерігалося.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]