Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
met_oform_dipl (Восстановлен).doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
207.87 Кб
Скачать

6.7 Посилання, примітки, знесення

При посиланні на літературні джерела інформації в тексті наводиться їх порядковий номер за бібліографічним списком, поміщений у квадратні дужки, наприклад [10]. Посилання допускається робити в підрядковій примітці.

Примітки також наводять, якщо необхідні пояснення або довідкові дані до змісту тексту, таблиць або графічного матеріалу. Примітку слід розташовувати безпосередньо після матеріалу, до якого вона відноситься. Примітки нумеруються арабськими цифрами (приклад див. на стор. 18).

Знесення в тексті розташовуються з абзацу в кінці сторінки, на якій вони позначені.

6.8 Додатки

Додатки оформляються як продовження пояснювальної записки на наступних її сторінках або у вигляді окремого тому.

Кожний додаток починається з нової сторінки з указанням зверху посередені слова «ДОДАТОК» і під ним, в дужках, його позначення. Для обов'язкового додатка пишуть слово «обов'язковий», а для інформаційного - «довідковий» або «рекомендаційний».

Додаток повинен мати тематичний (змістовний) заголовок, який записується під позначенням, симетрично відносно тексту великими літерами окремим рядком.

Додатки позначають великими літерами української абетки, починаючи з А, за виключенням літер Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Літера записується відразу за словом «Додаток», наприклад, ДОДАТОК Л.

7 Основні вимоги до оформлення креслень і демонстраційних матеріалів

Креслення повинні в точному значенні відповідати держстандартам за форматом аркушів паперу, умовними позначеннями, шрифтами, масштабами. Держстандарт встановлює основні формати аркушів креслень, наведені в табл. 7.1. Допускається застосування додаткових форматів, утворених збільшенням коротких сторін основних форматів на величину, кратну їхнім розмірам.

Позначення створеного формату складається з позначення основного формату і його кратності, наприклад: А3, А4х8.

Таблиця 7.1

Позначення формату

Розміри сторін формату, мм

А0

А1

А2

А3

А4

А4х8

841х1189

594х841

420х594

297х420

210х297

(8х210)х297

На кресленнях повинні бути наведені всі необхідні написи, технічні умови і характеристики.

Креслення виконуються з використанням комп'ютерної графіки (див. додаток Б) або в олівці, пастою чи тушшю. На кожному кресленні розміщується штамп.

На кресленнях загальних виглядів машин і механізмів допускається при виконанні кваліфікаційної роботи наводити специфікацію вузлів машини.

На вузлових кресленнях складається специфікація оригінальних, запозичених, нормалізованих і стандартних деталей.

Складальні креслення вузлів повинні містити всі необхідні проекції, головні і допоміжні перерізи, а також указівки габаритів.

Якщо в кваліфікаційній роботі креслення відповідає умовам технічного проекту, воно повинно мати всі необхідні розміри для робочого проектування.

У робочих кресленнях при необхідності повинні бути проставлені розміри допусків, зазначені способи обробки, чистота поверхонь, матеріал і термообробка.

Креслярські аркуші повинні бути підписані керівником КРБ, рецензентом, нормоконтролером, курсантом і завідувачем кафедри.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]