Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рентна плата.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
67.07 Кб
Скачать

2) 4,5 Грн. За транспортування 1 т нафти магістральними нафтопроводами;

3) 4,5 Грн. За транспортування 1 т нафтопродуктів магістральними нафтопродуктоводами;

4) 5,1 грн. за транзитне транспортування 1 т аміаку за кожні 100 км відстані відповідних маршрутів його транспортування.

У разі зміни тарифів до ставок рентної плати застосовується коригуючий коефіцієнт, який обчислюється у порядку, встановленому КМУ, крім ставки рентної плати за транзитне транспортування природного газу.

Базовий податковий (звітний) період для рентної плати дорівнює календарному місяцю.

Платники рентної плати самостійно обчислюють суму податкових зобов'язань з рентної плати.

Сума податкових зобов'язань з рентної плати обчислюється як добуток відповідного ОО на відповідну ставку оподаткування та з урахуванням коригуючого коефіцієнта, визначеного в установленому порядку.

Податковий розрахунок за звітний період, що дорівнює календарному місяцю встановленою за формою подається платником органу державної ДПС за місцем його податкової реєстрації протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду.

Сума податкових зобов'язань за звітний період сплачується платником за місцем його податкової реєстрації авансовими платежами щодекади (15, 25 числа поточного місяця, 5 числа наступного місяця) виходячи з:

1) фактичних обсягів природного газу та аміаку і відстані відповідних маршрутів їх транспортування територією України у відповідних декадах місяця;

2) фактичних обсягів нафти і нафтопродуктів, що транспортуються територією України у відповідних декадах місяця.

Визначена у податковому розрахунку за відповідний звітний період сума податкових зобов'язань з рентної плати з урахуванням фактично сплачених авансових платежів вноситься платниками до ДБУ протягом 10 календарних днів, що настають за останнім календарним днем граничного строку подання розрахунку.

На суму податкових зобов'язань з рентної плати, що нарахована платником рентної плати за податковий (звітний) період, але не сплачена протягом 10 календарних днів, що настають за останнім календарним днем граничного строку подання податкового розрахунку, нараховується пеня.

Рентна плата за нафту, природний газ і газовий конденсат, що видобуваються в україні

Платниками рентної плати є суб'єкти господарювання, які здійснюють видобуток (+ геологічного вивчення) вуглеводневої сировини на підставі спеціальних дозволів на користування надрами.

Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з геологічного вивчення та забезпечення раціонального використання надр складає спеціальні дозволи, згідно з якими їх власники набувають права користування визначеною у такому дозволі ділянкою надр (родовищем) шляхом (у формі) провадження господарської діяльності з:

- геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення;

- видобування корисних копалин у межах, визначених у таких дозволах.

ОО є обсяг видобутої вуглеводневої сировини у податковому (звітному) періоді.

ОО рентною платою природного газу зменшується на обсяг рециркулюючого природного газу, який визначається платником за показниками вимірювальних пристроїв, що зазначені у журналі обліку видобутих корисних копалин з дотриманням самостійно затверджених платником, відповідно до вимог ліцензійних умов, схем руху видобутої вуглеводневої сировини на виробничих дільницях та місцях зберігання з урахуванням складу вихідної сировини, умов конкретного виробництва, особливостей технологічного процесу.

Ставки рентної плати встановлюються: