Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗТ-6-1л.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
70.81 Кб
Скачать

3.2. Перехід батальйону в наступ на противника, що обороняється з висуванням з глибини.

Наступ з висуванням з глибини звичайно проводиться з вихідного району, який призначається на відстані 20-40 км від лінії бойового зіткнення і здійснюється з розгортанням рот в бойовий порядок для атаки з ходу.

Висування батальйону з вихідного району починається за сигналом і здійснюється на максимальній швидкості по якомога більшій кількості маршрутів. Для висування батальйону на вихідний пункт кожній роті 1 ешелону призначаються маршрут. З метою забезпечення організованого висування частин і одночасної атаки призначаються рубіж розгортання в ротні колони і РПАт (рубіж переходу в атаку), а для підрозділів на автомобілях - рубіж посадки на танки.

Для прикриття висування і переходу головних сил в наступ від батальйону може висилатися передова група.

Передова група завчасно висуваються на рубіж 2...4 км від переднього краю оборони противника. Після розгортання механізованих (танкових) рот 1 ешелону в бойовий порядок механізована рота, яка діє в передовій групі, може продовжувати наступ в якості другого ешелону або загальновійськового резерву, а в разі необхідності і в першому ешелоні.

Артилерія, а також частина підрозділу ППО під прикриттям передової групи батальйону і військ, які діють попереду, виходять в райони вогневих і стартових позицій з розрахунком своєчасного прикриття висування і розгортання головних сил батальйону.

Вогневі засоби, а також танки, які залучаються до стрільби прямою наводкою, займають підготовлені вогневі позиції в ніч перед наступом, а у випадку коли це неможливо - з початком артилерійської підготовки атаки.

Роти 1 ешелону висуваються в колонах разом з приданими засобами посилення. По мірі підходу до оборони противника вони послідовно розгортаються з вказаних рубежів у передбойовий порядок і продовжують на максимально допустимій швидкості висуватися до рубежу переходу в атаку.

Другий ешелон батальйону висувається на відстані 1,5...2,0 км за ротами першого ешелону.

Тил батальйону слідує за другим ешелоном. Управління під час висування командир батальйону здійснює з розгорнутого командно-спостережного пункту в 300 м від лінії бойового межування.

Атака починається після виходу в установлений час танкових і механізованих рот першого ешелону в бойовому порядку на рубіж переходу в атаку. Прорив оборони противника і розвиток наступу в глибину батальйон здійснює таким же чином, як і під час наступу з положення безпосереднього дотикання з противником.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]