Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навч. МГГТМГРБ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
252.42 Кб
Скачать

7. Служби засобів розміщення та їх функції.

Служби готелів Служба прийому та розміщення: відділи та посади. Служба ресторанного господарства: розподіл обов’язків, забезпечення гостей харчуванням. Інженерно-технічна служба: функції служби, персонал служби. Служба по роботі з персоналом: основний зміст роботи служби. Господарська служба (служба обслуговування готельного фонду): підтримання чистоти та порядку в засобах розміщення.; Агентство з туризму: комплекс послуг що надає агентство з туризму. Фінансово-економічна служба: функції служби. Комерційний відділ: основні завдання, вимоги до працівників комерційного відділу.

Тема 8. Технологія надання послуг службою прийому та розміщення .

Функції та обов'язки служби прийому та розміщення. основні цілі та стратегії служби. Порядок бронювання місць та номерів в готелях. Типи бронювання. Джерела бронювання.. Бронювання для туристичних груп. Типові проблеми, пов'язані з бронюванням. Порядок реєстрації та розміщення гостей. Особливості реєстрації туристичних груп. Особливості реєстрації іноземних туристів. Форми первинної звітності. Необхідна документація для обліку використання номерного фонду. Види розрахунків з проживаючими. Правила розрахунку за проживання. Персонал та його посадові обов'язки. Посадові інструкції.

Тема 9. Технологія надання клінінгових послуг.

Значення робіт прибирання для забезпечення санітарно-епідеміологічних норм. Принципи виконання робіт прибирання .Категорії робіт прибирання. Категорії персоналу. Посадові інструкції. Поділ робіт прибирання за видами та призначенням. Послідовність прибирання багатокімнатних номерів. Послідовність прибирання номерного фонду. Підготовка номерів до заселення. Послідовність виконання щоденного поточного прибирання. Генеральне прибирання. Прибирання заброньованих номерів. Експрес-прибирання. Технологія прибирання приміщень загального користування. Прибирання санвузлів . Підготовка покоївки до роботи.. Нормативи проведення робіт прибирання. Роботи пов'язані з обігом постільної білизни. Санітарно-гігієнічні засоби.

Тема 10. Технологія надання додаткових послуг в готелях .

Види додаткових послуг, що надаються в готелях: обов'язкові та необов'язкові, платні та безплатні. Організація та технологія надання комунально - побутових послуг. Транспортні послуги: бронювання білетів на всі види транспорту, виклик таксі, прокат автомобілів, трансфер. Надання анімаційних послуг. Організація обслуговування гостей харчуванням: структура ресторанного господарства готелю, обслуговування споживачів харчуванням в номерах готелю.

Тема 11. Санітарія та гігієна в засобах розміщення.

Навколишнє середовище та його значення для життя людини. Гігієна повітря. Гігієнічне значення зелених насаджень. Гігієнічні вимоги до вентиляції та опалення. Гігієнічне та епідеміологічне значення води. Санітарно-гігієнічні вимоги до утримання готелів та аналогічних засобів розміщення. Мікроклімат готельних приміщень. Організація дезинфекційної справи. Загальні відомості про інфекцію та інфекційні хвороби. Шляхи передачі інфекцій. Заходи профілактики інфекційних захворювань. Значення дотримання правил особистої гігієни. Гігієна шкіри, зубів, ротової порожнини, волосся. Медичні огляди. Боротьба зі шкідливими звичками.