Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЁТ v1.1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.21 Mб
Скачать

4 Основні техніко-економічні показники підприємства

ТОВ «Тенері» є самостійним підприємством займається купівлею і продажем оптових і роздрібних партій комп'ютерної техніки, а також офіційним сертифікованим сервісним центром по обслуговуванню ряду відомих фірм (Asus, Acer, Dell, HP, Canon, Epson, Rover scan, Rover book, Toshiba, тощо).

Продукція закуповується за межами Луганська (м. Київ, Харківська обл., Донецька обл., М. Одеса). Для доставки продукції орендуються автофургони (свого вантажного автотранспорту ТОВ «Тенере» не має).

Структура управління ТОВ «Тенере» є типовою для аналогічних торгових підприємств. Така система пройшла «випробування часом» і зарекомендувала себе досить добре.

Підприємство ґрунтується на приватній формі власності. Форма оплати праці готівкова або безготівкова.

Розвиток комп’ютерної техніки та її широке використання у виробництві, науково-дослідницьких, проектно-конструкторських роботах, тощо. В останні роки світ високотехнологічних пристроїв значно виріс. Саме тому у ТОВ «Тенері» стабільно високі об’єми виробництва. А з обсягами виробництва та продажу, збільшується і об’єм виконаних послуг.

5 Вимоги до охорони праці та технІці безпеки у підрозділі

Міжгалузева інструкція з охорони праці при роботі з персональними комп'ютерами (далі – Інструкція) встановлює загальні вимоги безпеки для працівників, що використають у роботі персональні комп'ютери (далі – ПК).

До роботи із ПК допускаються працівники, що не мають медичних протипоказань, що пройшли інструктаж з питань охорони праці, із групою по електробезпечності не нижче I.

Організація робочого місця із ПК повинна враховувати вимоги безпеки, зручність положення, рухів і дій працівника. Робочий стіл з урахуванням характеру виконуваної роботи повинен мати достатній розмір для раціонального розміщення монітора (дисплея), клавіатури, іншого використовуваного встаткування й документів, поверхня, що володіє низькою здатністю, що відбиває. Клавіатура розташовується на поверхні стола таким чином, щоб простір перед клавіатурою було достатнім для опори рук працівника (на відстані не менш чим 300 мм від краю, зверненого до працівника). Щоб забезпечувалася зручність зорового спостереження, швидке й точне зчитування інформації, площина екрана монітора розташовується нижче рівня очей працівника переважно перпендикулярно до нормальної лінії погляду працівника (нормальна лінія погляду – 15 град. униз від горизонталі).

Для виключення впливу підвищених рівнів електромагнітних випромінювань відстань між екраном монітора й працівником повинне становити не менш 500 мм (оптимальне 600 – 700 мм).

Застосовувані рухливі підставки для документів (пюпітри) розміщаються в одній площині й на одній висоті з екраном.

Робочий стілець (крісло) повинен бути стійким, місце сидіння повинне регулюватися по висоті, а спинка сидіння – по висоті, кутам нахилу, а також відстані спинки від переднього краю сидіння. Регулювання кожного параметра

повинна бути незалежної, легко здійснюваної й мати надійну фіксацію.

Робоче місце розміщається таким чином, щоб природне світло падало збоку (бажано ліворуч). Світильники загального й місцевого висвітлення повинні створювати нормальні умови освітленості й відповідний контраст між екраном і навколишнім оточенням з урахуванням виду роботи й вимог видимості з боку працівника.

При рядному розміщенні робочих столів розташування екранів відео моніторів назустріч один одному з – за їхнього взаємного відбиття не допускається.

Для забезпечення безпеки працівників на сусідніх робочих місцях відстань між робочими столами з моніторами (у напрямку тилу поверхні одного монітора й екрана іншого монітора) повинне бути не менш 2,0 м, а відстань між бічними поверхнями моніторів – не менш 1,2 м.

Для зниження рівня напруженості електростатичного поля при необхідності застосовуються екранні захисні фільтри. При експлуатації захисний фільтр повинен бути щільно встановлений на екрані монітора й заземлений.

Для забезпечення оптимальних параметрів мікроклімату проводяться регулярне протягом робочого дня провітрювання й щоденне вологе збирання приміщень, використаються зволожувачі повітря.

При роботі із ПК забезпечується доступ працівників до первинних засобів пожежогасіння, аптечкам першої медичної допомоги.

Працівники при роботі із ПК із обліком воздействующих на них небезпечних і шкідливих виробничих факторів забезпечуються засобами індивідуального захисту відповідно до типових галузевих норм для відповідних професій і посад.

При роботі із ПК працівники зобов'язані:

  • дотримувати режиму праці й відпочинку, установлений законодавством, правилами внутрішнього трудового розпорядку організації, трудову дисципліну, виконувати вимоги охорони праці, правил особистої гігієни;

  • виконувати вимоги пожежної безпеки, знати порядок дій при пожежі, уміти застосовувати первинні засоби пожежогасіння;

  • курити тільки в спеціально призначені для паління місцях;

  • знати прийоми надання першої допомоги при нещасних випадках на виробництві;

  • про несправності встаткування й інших зауважень по роботі із ПК повідомляти безпосередньому керівникові або особам, що здійснюють технічне обслуговування встаткування.

Не допускається:

  • виконувати роботу, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння або в стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних або токсичних речовин, а також розпивати спиртні напої, уживати наркотичні засоби, психотропні або токсичні речовини на робочому місці або в робочий час;

  • установлювати системний блок у закритих об'ємах меблів, безпосередньо на підлозі;

  • використати для підключення ПК розетки, подовжувачі, не оснащені заземлюючим контактом (шиною).

Забороняється приступати до роботи при:

  • вираженому тремтінні зображення на моніторі;

  • виявленні несправності встаткування;

  • наявності ушкоджених кабелів або проводів, рознімань, штепсельних з'єднань;

  • відсутності або несправності захисного заземлення устаткування.

Під час роботи із ПК працівник зобов'язаний:

  • дотримувати вимог охорони праці, установлені дійсною Інструкцією;

  • тримати в порядку й чистоті своє робоче місце;

  • тримати відкритими вентиляційні отвори встаткування;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]