Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЁТ v1.1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
1.21 Mб
Скачать

3 Програмне забезпечення підрозділу

3.1 Операційні системи

Операційна система – фундаментальний комплекс комп’ютерних програм, що забезпечує управління апаратними складовими комп’ютера.

Здебільшого на підприємстві використовується Windows 7, тому що солідний обсяг роботи виконується в мережі Інтернет, а дана операційна система в цьому плані на сьогодні найбільш досконала. Додатковою перевагою Windows 7 можна вважати більш тісну інтеграцію з виробниками драйверів. Більшість з них визначаються автоматично, при цьому в 90% випадків зберігається зворотна сумісність з драйверами для Windows Vista і Windows XP. Швидкість та зручність роботи з використанням цієї ОС гарантує працівникам майже стовідсоткову надійність та продуктивність роботи.

Два комп’ютери робітників сервісного центру працюють під операційною системою Linux Ubuntu. Ця система має підвищений коефіцієнт стабільності. Використовується для системного адміністрування серверів.

3.2 Системне програмне забезпечення

Програми необхідні для забезпечення повноцінного функціонування комп’ютера зазвичай входять до стандартного сервіс паку, що встановлюється і працює разом з операційною системою. Але інколи система потребує встановлення додаткових програм.

CCleaner – програма дозволяє корегувати та видаляти непотрібні файли реєстру для розчищення вільного простору пам’яті.

Acronis Disk Director – програма для маніпуляцій з жорсткими дисками. Підтримує можливість розділення жорсткого диску на розділи, міняти розмір, переміщати, копіювати, ділити і об'єднувати розділи без втрати даних та має багато інших корисних функцій.

Програмні засоби діагностики використовуються для тестування системи або окремих її компонентів щоб уникнути будь-яких неполадок.

Memtest 86+ – програма завантажується за допомогою власного завантажувача, тому для своєї роботи не потребує операційної системи. Програма дозволяє продіагностувати планки оперативної пам’яті на предмет пошкоджених блоків пам’яті.

Рис. 3 Інтерфейс програми Memtest 86+

Victoria 3.5 – программа для тестування та сервісного обслуговування IDE та SATA вінчестерів. Орієнтована на широке коло користувачів. Так саме як і Memtest має власний завантажувач. Працює з накопичувачем на низькому рівні (через порти контролера). Також може використовуватися для «лікування» жорстких дисків: програма може затирати пошкоджені блоки пам’яті.

Рис. 4 Інтерфейс програми Victoria

Heaven Benchmark – програма для діагностики та тестування відеоадаптерів.

E verest – утиліта для перегляду інформації про програмну та апаратну складову комп’ютера. За допомогою цієї програми можна виконувати тест стабільності систем, тим самим діагностувати значну частину проблем з апаратною складовою ПК.

Рис. 5 Інтерфейс програми Everest

Браузери – програми для перегляду веб-сайтів. Використовуються Opera та Mozilla Firefox.

Kaspersky Rescue Disk – програма застосовується при такій ступеня зараження, коли не представляється можливим вилікувати комп'ютер за допомогою антивірусних програм або утиліт лікування, що запускаються під керуванням операційної системи. При цьому ефективність «лікування» підвищується за рахунок того, що потрапивши у систему шкідливі програми не отримують управління під час завантаження операційної системи.

GetDataBack програма для відновлення загубленої, вилученої або ушкодженої інформації на жорсткому диску або іншому носії. Утиліта відновить дані при видаленні інформації, фізичному пошкодженні носія, збою програм і навіть при низкоуровневом форматування HDD. GetDataBack відновить інформацію, навіть якщо завантажувальний сектор і таблиця розділів пошкоджені, а папки та файли зруйновані, навіть якщо система «не бачить» носій. Програма допускає відновлення даних як на тому ПК, на якому встановлена ​​програма, так і на будь-якому з комп'ютерів локальної мережі. Також GetDataBack for FAT буде корисний при відновленні даних на змінному носії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]